/ Privredni sud
18/01/2024 u 09:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dragan Popović novi stečajni upravnik u „Vektra Jakić“ DOO Pljevlja

Stečajni upravnik Miloš Popović je ovom sudu podnio zahtjev za razrješenje zbog ličnih, porodičnih i objektivnih razloga. Objektivni razlozi koje je ovaj stečajni upravnik naveo jesu to što obavlja funkciju stečajnog upravnika u više složenih stečajnih predmeta

Privredni sud Crne Gore, u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom „Vektra Jakić“ DOO Pljevlja razriješio je stečajnog upravnika Miloša Popovića i za novog stečajnog upravnika imenovao Dragana Popovića iz Podgorice. Rješenje je donijeto 12. januara.

- Naime, stečajni upravnik Miloš Popović je ovom sudu podnio zahtjev za razrješenje zbog ličnih, porodičnih i objektivnih razloga. Objektivni razlozi koje je ovaj stečajni upravnik naveo jesu to što obavlja funkciju stečajnog upravnika u više složenih stečajnih predmeta i to: Radoje Dakić AD Podgorica u stečaju, Solana Bajo Sekulić AD Ulcinj u stečaju, PZU Opšta Bolnica Meljine AD Herceg Novi u stečaju, Nivel Invest DOO Budva u stečaju i  Mašinopromet rezervni djelovi AD Podgorica u stečaju, kao i funkciju zastupnika stečajne mase u Jadransko Brodogradilište AD Bijela – Herceg Novi u stečaju i Pro Valex AD Podgorica u stečaju., saopštio je portparol Privrednog suda Crne Gore, sudija Vladimir Bulatović.

Kako je pojašnjeno, sjedište stečajnog dužnika „Vektra Jakić“ DOO Pljevlja u sjevernom dijelu Crne Gore, a složenost navedenog predmeta zahtijeva boravak i rad u sjedištu stečajnog dužnika.

- Stečajni upravnik Miloš Popović postupa u više složenih predmeta u Podgorici i južnom dijelu Crne Gore, te objektivno i fizički nije u mogućnosti da na valjan način obavlja funkciju stečajnog upravnika u stečajnom postupku nad „Vektra Jakić“ DOO Pljevlja u stečaju, zaključuje se u saopštenju.


                                                                        

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:39