/ Foto: Rudnik uglja Pljevlja
29/03/2024 u 18:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EPCG: Izabran novi Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore, u svojstvu Skupštine akcionara Rudnika uglja ad Pljevlja, na XLV vanrednoj sjednici, održanoj 29.3.2024. godine, razriješio je dosadašnje i imenovao nove članove Odbora direktora te kompanije.

U novi sastav Odbora direktora RUP-a imenovani su: Milan Lekić, prof. dr Dragan Lončar, Dragan Leković, Milan Gvozdenović i prof. dr Boban Melović.

- Odbora direktora EPCG opredijelio se za ovaj sastav Odbora RUP-a, birajući između 53 prijavljena kandidata koji su u predviđenom roku dostavili potrebnu dokumentaciju, odnosno radne biografije na Javni oglas - saopšteno je iz EPCG.

Predsjednik Odbora direktora RUP biće, kako su naveli, izabran na konstitutivnoj sjednici tog organa, a nakon toga će biti izabran i izvršni direktor, čiji izbor je u nadležnosti Odbora direktora RUP-a.

Podsjećamo, u februaru ove godine, Odbor direktora EPCG AD Nikšić donio je odluku da se, u cilju što kvalitetnijeg upravljanja, strateškog planiranja i razvoja naših zavisnih društava, objavi javni poziv, u namjeri da se svim zainteresovanim kandidatima omogući da se prijave za članstvo u odboru direktora: CEDIS doo, RUP ad, EPCG-Solar-gradnja doo i EPCG-Željezara Nikšić doo.

Skupština akcionara EPCG izabrala novi Odbor direktora kompanije

- Odbora direktora EPCG je već izvršio razrešenja doskorašnjih i imenovanja novih članova Odbora direktora zavisnih društava EPCG-Solar-Gradnja DOO i CEDIS DOO, a isto će ubrzo učiniti i u pogledu EPCG-Željezara Nikšić doo - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:24