/ - FOTO: GP URA
15/12/2023 u 09:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

GP URA predaje danas amandman na Budžet ​za povećanje plata prosvjetarima od 10 odsto

Zabrinjavajuće je, tvrde oni, to što i nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata prosvjete Spajić nije našao za shodno da ispravi ono što je obavezan po Granskom kolektivnom ugovoru

Građanski pokret URA predaće danas amandman na Budžet ​za povećanje plata prosvjetarima.

- Iz dana u dan svjedočimo krajnje neozbiljnom i neodgovornom ponašanju predsjednika 44. Vlade Milojka Spajića. O tome možda i najbolje govori činjenica, da je Spajić budžet svom kabinetu povećao za 2,1 milion eura i time pokazao da su mu njegovo bahaćenje, službeni ručkovi i reprezentacije važniji od povećanja zarada za 10% naših profesora i nastavnika, koje je uz to i obaveza predviđena Granskim kolektivnim ugovorom - navodi URA.

Zabrinjavajuće je, tvrde oni, to što i nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata prosvjete Spajić nije našao za shodno da ispravi ono što je obavezan po Granskom kolektivnom ugovoru.

- Zbog toga je Građanski pokret URA pripremio amandman na Predlog budžeta za 2024. godinu kojim će biti omogućeno povećanje zarada prosvjetarima od 10 odsto. Naši poslanici će danas amandman predati u skupštinsku proceduru nakon čega će tim povodom od 11 časova održati i konferenciju za medije u Skupštini Crne Gore. Pozivamo sve poslaničke klubove da podrže amandman poslaničkog kluba URA i da time zanemarivajući sve političke razlike ispravimo nedopustivu grešku premijera Spajića - poručuju iz URA-e.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:50