Душан Јањушевић / - Б.Је.
15/09/2023 u 13:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Janjušević traži da ga razriješe sa funkcije predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja

Poručio je i da on želi dati puni doprinos razrešenju izuzetno komplikovane situacije i pokazati da lični i politički interesi ne smiju biti iznad interesa zaposlenih, kompanije, energetskog sektora i same države Crne Gore

Predsjednik odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević zatražio je od vlasnika kapitala da ga u što kraćem roku razriješi sa funkcije.

- Procesi u Rudniku, zahtijevaju posvećen rad, profesionalizam i prije svega dobru namjeru kako bi energetski sektor funkcionisao na najbolji mogući način i u interesu svih građana Crne Gore. U tom smislu prevazilaženje VD stanja i izbora novog rukovodstva RUPa, trenutno je prioritetan proces i shodno tome, zahtjevam od vlasnika kapitala da me u što kraćem roku razriješi sa pozicije Predsjednika odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja - poručio je Janjušević.

Kako je dodao, imajući u vidu izuzetno komplikovanu situaciju u Rudniku uglja, učestale inspekcijske nadzore kao i generalno napetu atmosferu koja se iz ove kompanije prenosi na cijeli grad i koja usporava važne procese, zahtijeva od Skupštine akcionara zakazivanje hitne sjednice u cilju deblokade funkcionisanja kompanije.

- Pred Rudnikom uglja, u narednom periodu stoje brojni izazovi. Izmještanje drobiličnog postrojenja, izmještanje korita rijeke Ćehotine, kapitalni remont i ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja, samo su neki od kapitalnih projekata koji ne smiju biti usporeni. Najvažniji proces, koji bi u ovom trenutku potencijalno mogao izazvati usporavanje navedenih projekata, svakako je i izbor Izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja - naveo je Janjušević.

Poručio je i da on želi dati puni doprinos razrešenju izuzetno komplikovane situacije i pokazati da lični i politički interesi ne smiju biti iznad interesa zaposlenih, kompanije, energetskog sektora i same države Crne Gore.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:14