Јоковић у посјети никшићким мљекарима / - фото: МПШВ
04/06/2022 u 15:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић у посјети никшићким мљекарима: Обезбједити довољне количине земљишта за обраду

Потпредсједник Владе је истакао да ће то бити и један од фокуса министарства у наредном периоду, како би се обезбиједила што већа количина квалитетне кабасте хране нарочито за подручје Никшића и Даниловграда

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић заједно са генералним директором Директората за пољопривреду Мирославом Цимбаљевићем и начелником Дирекције за сточарство Ранком Богавцем, посјетио је газдинства фармера и произвођаче млијека, Александра Костића и Марка Думнића у општини Никшић. У разговору са фармерима предочене су потенцијалне могућности, са посебним фокусом на обезбјеђивању довољних количина земљишта за обраду, са циљем производње кабасте хране за фарме.

Произвођачи су, како је саопштено из тог ресора,  упознали министра о досадашњим резултатима и будућим плановима у производњи као и о проблемима са којима се суочавају у сектору производње млијека.

- У разговору са фармерима предочене су потенцијалне могућности, са посебним фокусом на обезбјеђивању довољних количина земљишта за обраду, са циљем производње кабасте хране за фарме - навели су из Министарства.

Јоковић је истакао да ће то бити и један од фокуса министарства у наредном периоду, како би се обезбиједила што већа количина квалитетне кабасте хране нарочито за подручје Никшића и Даниловграда.

“Такође министар је са пољопривредним произвођачима разговарао о могућности развоја прерађивачких капацитета, и развојним пројектима за унапређење пољопривредног сектора у овом крају”, додају.

Фармери су, како се наводи, исказали захвалност на посјети министра и залагањима ресорног министарства, посебно у дијелу подршке произвођачима у току регионалне кризе на тржишту сточне хране и пољопривредних инпута.

- Јоковић је нагласио опредељење да увијек из прве руке желимо чујемо и научимо од наших пољопривредних произвођача како бисмо то примјенили кроз прописе и заједнички ишли у правцу даљег развоја и подршке нашим произвођачима и цјелокупној пољопривредној производњи - закључили су из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 09:20