Podrška privatnicima / - MEDIABIRO
04/08/2023 u 09:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kineska narodna banka obećala dalju podršku privatnim preduzećima

Razmjere instrumenata za podršku privatnim preduzećima u finansiranju duga biće proširene, radiće se na jačanju podrške finansijskom tržištu za privatna preduzeća

Narodna banka Kine (NBK) obećala je da će povećati finansijsku podršku privatnim preduzećima u zemlji.

- Narodna banka će ojačati koordinaciju između finansijske, fiskalne i industrijske politike i voditi više finansijskih sredstava u privatnu ekonomiju, rekao je guverner banke Pan Gungšeng, na simpozijumu o unapređenju finansijske podrške privatnim preduzećima, prenosi Mediabiro.

On je naveo da je finansijski sektor dužan da podrži razvoj privatnih preduzeća, jer je privatna ekonomija važan ishod razvoja socijalističke tržišne ekonomije, kao i ključna snaga za promovisanje ekonomskog i socijalnog razvoja.

Pan je izjavio da će razmjere instrumenata za podršku privatnim preduzećima u finansiranju duga biti proširene, kao i da će se raditi na jačanju podrške finansijskom tržištu za privatna preduzeća.

On je pozvao finansijske institucije da stvore povoljno okruženje za razvoj privatnih preduzeća, unaprijede svoju spremnost, kapacitet i održivost u smislu uzimanja kredita i pruže im pouzdane, efikasne i pogodne finansijske usluge.

Pan je takođe obećao da će precizno sprovesti različitu stambenu kreditnu politiku, zadovoljiti razumne finansijske potrebe privatnih preduzeća za nekretnine i promovisati zdrav razvoj sektora nekretnina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 18:07