Trajekt ”Ruka pravde” / - WWW.VESSELFINDER.COM
22/06/2023 u 13:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mikijelj: "Ruka pravde" je zalog za budućnost Crne Gore

Trajekt "Ruka pravde" koji je nedavno u Grčkoj kupilo JP Morsko dobro uplovio je ove sedmice u Luku Zelenika

Trajekt "Ruka pravde" od danas saobraća i prevozi putnike i vozila na liniji Kamenari - Lepetane.

– Obnavljamo crnogorsku flotu poslije višedecenijskog urušavanja. Crna Gora je na pravom putu – kazao je na svečanosti tim povodom premijer Dritan Abazović.

On je saopštio da je ovo veliki dan za Crnu Goru.

– San je da Crna Gora konačno ima svoje brodove i svoju flotu... Veliki posao je za nama, nisam imao ni trunku sumnje da će ovo biti jedna od najjuspješnjijih priča u Crnoj Gori – kazao je Abazović.

Naveo je da će veliki dio prihoda ići državi Crnoj Gori i poslužiti kao model poslovanja.

Cilj je, kaže, uvesti i nove linije i među gradovima.

– Nadam se da se vidimo poslije ljeta na promociji novog broda koji treba da ide od Bara i Ankone i Bara i Barija. To je naredni cilj, a "Ruka pravde" ostavlja pečat jednog vremena i nudi novu perspektivu – zaključio je Abazović.

Premijer je posebno zahvalio kompaniji "Yu Briv" koja je ustupila državi trajekt "Vasilije", nakon što je raskinut ugovor sa "Pomorskim saobraćajem". Trajekt Vasilije će, kako kaže, dobiti specijalnu zahvalnicu Vlade Crne Gore.

Na svečanosti povodom početka saobraćanja novog trajekta direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj kazao je da niko nije vjerovao da će takav projekta nabavke trajekata biti doveden do kraja.

– "Ruka pravde" je zalog za budućnost Crne Gore, koristiće nam ne samo na ovoj liniji, jer od naredne godine će prevoziti na trasi Zelenika - Solila", kazao je Mikijelj.

Ovaj 76 metara dug brod, star 23 godine je 17. juna isplovio iz Grčke luke Pirej, a prije toga stekao je državnu pripadnost Crne Gore.

Kako je ranije saopšteno iz Morskog dobra, Trajekt "Ruka pravde" predstavlja dugoročnu investiciju i biće idealan i za uvođenje novih linija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:33