/ - FILIP RADULOVIć
12/12/2023 u 15:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Crna Gora do kraja 2025. može ispuniti završna mjerila za poglavlja 14 i 21

Ministar Radulović je kao panelista na ministarskom panelu ITS konferencije istakao značaj i planove koje Crna Gora ima kada je riječ o implementaciji ITS u oblasti saobraćaja

Vjerujem da Crna Gora do kraja 2025. godine može ispuniti sva završna mjerila za pregovaračko poglavlje 14 Saobraćajna politika i pregovaračko poglavlje 21 Trans evropske mreže, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

On je na godišnjem sastanku Ministarskog savjeta Transportne zajednice Jugoistočne Evrope sa ministrima saobraćaja Zapadnog Balkana, Gruzije, Moldavije i Ukrajina, kao i predstavnicima Evropske komisije, razgovarao o reformama koje se tiču transportnih mreža u regionu, usklađivanju sa zakonodavstvom i standardima EU, kao i socijalnim aspektima transporta.

- Ključni izazov predstavlja priprema novog Zakona o željeznici i Zakona o interoperabilnosti i bezbjednosti u željeznici i sa tim povezano buduće funkcionisanje nezavisnog regulatornog tijela u željeznici. Ohrabren sam da uskoro možemo očekivati dolazak eksperata Evropske komisije koji će nam pomoći u nekim reformskim mjerama- rekao je Radulović.

Ministar Radulović je kao panelista na ministarskom panelu ITS konferencije istakao značaj i planove koje Crna Gora ima kada je riječ o implementaciji ITS u oblasti saobraćaja.

- Razvoj ITS je jedna od mjera u okviru Reformske agende koju Crna Gora mora ispuniti da bi koristila mogućnosti koje će pružiti nova inicijativa Evropske komisije označena kao Plan rasta- rekao je Radulović.

Na marginama konferencije u Skoplju ministar Radulović je razgovarao sa predstavnicima Evropske komisije, a imao je i bilateralni sastanak sa ministrom saobraćaja Sjeverne Makedonije, Blagojem Bočvarskim.

                                                                                                       

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:58