/ - Saša Mujović
29/01/2024 u 15:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mujović formirao Međuresornu komisiju, sjednice javne

Komisija ima rok od mjesec da napravi detaljnu analizu i donese konačnu odluku o rudniku

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović formirao je Međuresorni radni tim za izradu stručne analize Ugovora o koncesiji sa kompanijom Tara resources, o otvaranju rudnika Brskovo u Mojkovcu, prenosi RTCG. Komisija broji 12 članova. Vesna Brajović, iz ministarstva energetike i rudarstva, biće predsjednica Komisije, dok će njen zamjenik biti Loran Mohamad, iz istog resora.

Predstavnik ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera biće Nenad Vitomirović, a ministarstva finansija Jelena Bojić i Maja Mitrović. Komisija će imati i člana iz Geološkog zavoda Crne Gore, Darka Božović, Instituta za javno zdravlje, Ivanu Joksimović, te Agencije za zaštitu životne sredine, Milana Gazdića. Miloš Rajković biće član ispred NVO Ljepši Mojkovac, a Milan Fuštić ispred GI Zdravi Mojkovac. Kompanija Tara Resources imaće dva predstavnika, Zorana Arsenijevića i Luku Popovića.

Komisija ima rok od mjesec da napravi detaljnu analizu i donese konačnu odluku o sudbini Ugovora.

Kako je za Portal RTCG kazao ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, sjednice Komisije biće otvorene za javnost.

- Moja želja da kroz ovu komisiju uvedemo novu praksu da pitanja od vitalnog interesa za građane Crne Gore ne smiju biti obavijena velom tajnosti, pa će zato sve sjednice međuresorne Komisije biti otvorene za javnost. Svi moramo znati šta se dešava po pitanju kapitalnih projekata - kazao je ministar Mujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:59