/ AMERIčKA PROVREDNA KOMORA
29/07/2022 u 11:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odgovornim odnosom prema životnoj sredini unapređujemo i poslovni ambijent

Posljednji u nizu potpisale su predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore Svetlana Vuksanović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović

     Američka privredna komora potpisala je sedam memoranduma o saradnji u okviru programa „Rule of Dialogue – Vladavina dijaloga“ koji sprovodi sa Vladom Crne Gore, i to sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma, Ministarstvom finansija, Ministarstvom nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom javne uprave, Ministarstvom rada i socijalnog staranja.

Posljednji u nizu potpisale su predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore Svetlana Vuksanović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

Strateško planiranje prostora i životne sredine, kao i unapređenje poslovnog ambijenta u oblasti građevinarstva i građevinskih proizvoda, kako je kazala Vuksanović, samo su neke od oblasti koje Američka privredna komora i Ministarstvo mogu zajedno unaprijediti.

- Zaštita životne sredine i odgovoran odnos prema prirodi nemaju alternativu. Uključivanje poslovne zajednice u kreiranje jasnih propisa i u tim oblastima doprinosi da naše tržište bude privlačnije investitorima, posebno onima iz Sjedinjenih Američkih Država i Zapadne Evrope, članica EU. Takvi investitori sa sobom, osim kapitala, donose i njeguju sistem vrijednosti, zasnovan na društveno-odgovornom poslovanju. Timskim radom i dijalogom u Komitetima za nekretnine i za zaštitu životne sredine daćemo doprinos kreiranju politika usmjerenih na uspostavljanje i promovisanje koncepta Zelene agende i cirkularne ekonomije. Stvaranjem uslova za razvoj e-mobilnosti u Crnoj Gori koji vode ka smanjenju karbonskih emisija i podrškom promociji održivog razvoja, uspostavljanjem ESG standarda, kao i primjenom novih tehnologija čistije proizvodnje približićemo se standardima razvijenih ekonomija- poručila je Vuksanović.

Ministarka ekologije, prostornog planira­nja i urbanizma, Ana Novaković Đurović saopštila je da je po­tpisivanje Memorandu­ma potvrda namjere Ministarstva da unapr­ijedi i konkretizuje saradnju sa Američk­om privrednom komoro­m, kao važnim partne­rom sa već prepoznatim rezult­atima u stvaranju povoljne investicione klime.​

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 01:30