/ - FOTO: RTCG ARHIVA
15/09/2023 u 07:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pomoć radnicima Instituta: Moći će da plate makar jedan račun

Predsjednica Sindikata zaposlenih Marija Obradović kazala je da su se za ovu pomoć prijavili najugroženiji radnici, koji su dobili po 250 eura

Zaposlenima u Institutu "Dr Simo Milošević" u Igalu uplaćena je preko sindikalne organizacije jednokratna novčana pomoć u iznosu od 37,5 hiljada eura, koje su uplatile Opština Herceg Novi i lokalna turistička organizacija.

Predsjednica Sindikata zaposlenih Marija Obradović kazala je u emisiji "Mreža" na TVCG da su se za ovu pomoć prijavili najugroženiji radnici, koji su dobili po 250 eura.

- Ova pomoć je neznantna za naše radnike. Imali smo 29 radnika koji će dobiti po 250 eura, a ostali dio je podijeljen preostalim radnicima kojih je 555, dakle oni su dobili po 54 i po eura. To nije poseban iznos, ali pomoći će zapolenima da se makar jedan račun plati- dodala je ona. 

Obradović je kazala da su se za pomoć obraćali i Vladi, sa molbom da ih isplate iz budžetskih rezervi. 

- Nažalost, nismo dobili odgovor od Vlade- rekla je Obradović, podsjetivši da će se sljedeće sedmice organizovati potpisivanje peticija za očuvanje Instituta i u Podgorici. 

Ona je podsjetila da zaposlenima u ovom trenutku već kasne dvije plate - julska i avgustovska. 

- Sad će biti i četiri mjeseca kako nije potpisan kolektivni ugovor. Sitacija je urgentna, čeka nas jesen i zima, a to kada kažem ne pretjerujem- zaključila je Obradović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:42