/ - SA POTPISIVANJA MEMORANDUMA
23/08/2023 u 20:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpisan Memorandum o saradnji Monteputa i Puteva Srbije

Memorandum je prvi korak ka povezivanju sistema elektronske naplate putarine dvije države. To podrazumijeva da građani Crne Gore i Srbije mogu elektronski platiti putarine u obje zemlje, ukoliko posjeduju tag uređaj

Izvršni direktor Monteputa doo, Milan Ljiljanić i pomoćnik direktora JP Putevi Srbije, Miodrag Poledica, potpisali su Memorandum o poslovnoj saradnji. Delegaciju su još predstavljali Goran Vujović direktor PJ Autoput i Radomir Vuksanović direktor Uprave za saobraćaj.

- Memorandum je prvi korak ka povezivanju sistema elektronske naplate putarine dvije države. To podrazumijeva da građani Crne Gore i Srbije mogu elektronski platiti putarine u obje zemlje, ukoliko posjeduju tag uređaj - dodaje se u saopštenju.

- Povezivanje sistema elektronske naplate putarine će doprinijeti poboljšanju usluga za sve korisnike. Ovakav način naplate putarine olakšava putovanje građanima naših zemalja, jer podrazumijeva bržu naplatu i kraće zadržavanje na rampama, što doprinosi smanjenju gužvi. Cilj je kvalitetnije putovanje, kvalitetnije pružanje usluga ali i bezbjednost u saobraćaju - rekao je Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa.

Potpisivanje Memoranduma je nastavak regionalne saradnje između privrednih subjekata koji upravljaju autoputevima, jer je Monteput, u prethodnom periodu, potpisao memorandume o saradnji sa d.o.o.‘‘Hrvatske autoceste‘‘ i JP‘‘Autoceste FBiH‘‘.

- Nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti saradnju i ubrzati inicijative za izgradnju preostalih dionica autoputa Beograd - Bar, što će znatno smanjiti vrijeme putovanja i donijeti značajne benefite za naše građane i države - istakao je Ljiljanić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić rekao je da zajednička elektronska naplata putarine između Srbije i Crne Gore ne znači samo olakšanje putovanja već i dodatno povezivanje naroda i država.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 12:56