/ - FOTO: CAR GIRL, UNSPLASH - EURO
03/02/2024 u 16:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predložene izmjene GKU: Prosvjetarima ponudili plate veće 15% najkasnije do kraja trećeg kvartala 2024.

Sagovornici su se usaglasili da je neophodno primijeniti održiva rješenja koja neće ugroziti funkcionisanje sistema, a sa druge strane će voditi do sistemskog unapređenja položaja prosvjetnih radnika u društvu, što je svim učesnicima u razgovoru i cilj

Ministarka prosvjete, nauka i inovacija,  Anđela Jakšić - Stojanović i ministar finansija, Novica Vuković, sa saradnicima, razgovarali su danas sa predstavnicima Sindikata prosvjete. 

Ni danas nema dogovora o povećanju plata: Predstavnici SPCG-a upoznal Vladu da pripreme za štrajk uveliko teku

- Ministri su predložili izmjene Granskog kolektivnog ugovora (GKU) na način da prosvjetni radnici najkasnije do kraja trećeg kvartala 2024.godine dobiju povećanje neto zarada od minimum 15 %, a da se izmjenama GKU pristupi u što skorijem roku. Komisija koja bi za to bila nadležna može biti formirana već početkom naredne sedmice - navode u saopštenju.

Istovremeno će se raditi na izmjenama Zakona o zaradama u javnom sekroru da bi se ispravile evidentne nelogičnosti i neusklađenosti u sistemu zarada, kako je i najavljeno iz resora finansija.

Sagovornici su se usaglasili da je neophodno primijeniti održiva rješenja koja neće ugroziti funkcionisanje sistema, a sa druge strane će voditi do sistemskog unapređenja položaja prosvjetnih radnika u društvu, što je svim učesnicima u razgovoru i cilj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:01