Sa sjednice Vlade / - FOTO: VLADA CRNE GORE
06/09/2023 u 11:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Premijer i ministri zvanično zatražili da se ispita cijeli tok konkursa za izbor direktora ACV-a

Vlada će formirati tim koji će ispitati cijeli tok konkursa, od raspisivanja do izbora direktora. Navodno, postoje određena nezvanična saznanja koja govore da su kriterijumi konkursa bili sniženi, kao i da pojedini kandidati nisu ispunjavali zakonski tražene uslove.

Vlada Crne Gore provjeriće cjelokupni konkurs za izbor direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici. 

Ministar finansija Aleksandar Damjanović na jučerašnjoj sjednici je uputio apel Vladi i Ministarstvu kapitalnih investicija povodom ovog konkursa.

„Upućujem apel zbog dešavanja sa konkursom u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo gdje smo već imali intervencije po pitanju validnosti dokumentacije za pojedine članove savjeta. Meni se čini dešavanja koja su suprotna liniji Vlade i liniji transparentnosti i zakonitosti, da negdje pokušamo do naredne sjednice da dobijemo određene informacije, evenutalno kadrovske predloge kako bi Vlada reagovala na nešto što se desilo“, istakao je Damjanović.

Sa njim su saglasni u Ministarstvu kapitalnih investicija.

- Ministarstvo kapitalnih investiicja je dobilo predlog Agencije za civilno vazduhoplovstvo. Savjet je jednoglasno podržao jednog kandidata. Primili smo k znanju vašu zabrinutost i dijelimo je mi takođe. Iz tog razloga smo uputili Ministarstvu prosvjete dopis i zamolili ih da nam protumače da li taj kandidat ispunjava te određene uslove u dijelu tih akademskih kvalifikacija - rekao je predstavnik MKI na sjednici Vlade.

Premijer Dritan Abazović je saopštio da treba da se sve pojasni, te da će nakon toga Valda donijeti konačnu odluku.

- Radi se o specifičnom mjestu i nemojte da nas bespotrebne brzopletosti dovedu u neku nezgodnu situaciju - kazao je Abazović.

Prema saznanjima portala ADRIA Vlada će formirati tim koji će ispitati cijeli tok konkursa, od raspisivanja do izbora direktora. Navodno, postoje određena nezvanična saznanja koja govore da su kriterijumi konkursa bili sniženi, kao i da pojedini kandidati nisu ispunjavali zakonski tražene uslove.

Zbog toga će se, kako nezvanično saznajem ovaj portal, tražiti izjašnjenje predsjednika Savjeta ACV-a Dženana Kolića.

Ukoliko komisija utvrdi da je bilo nepravilnosti, pojedini kadnidati, kako im je potvrđeno od izvora iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo, podnijeće krivične prijeve protiv Kolića i dijela savjeta jer tvrde da je bilo zloupotrebe službenog položaja, te da za to imaju dokaze. 

Vlada smijenila Vlahovića, Savjet ACV ga postavio za direktora

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:01