Nova linija Er Montenegra za Rim / foto: Marko Stojanović
15/12/2023 u 09:48 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prvi let "Er Montenegra" za Rim: Osnaživanje odnosa Crne Gore i Italije

Ovo je izazov koji će nas približiti ne samo linijom, već će ojačati saradnju i politički i ekonomski - istakla je ambasadorka Italije

Uspostavljanje letova za Rim pokazuje značaj avio-saobraćaja za Crnu Goru, kazao je Filip Radulović, ministar saobraćaja, na promociji prvog leta za italijansku prestonicu.

- Tu Montenegro želi da zadrži nivo povezanosti, a to je bitno ne samo zbog ekonomskog već i političkog povezivanja sa Italijom i zemljama Evropske unije - kazao je ministar.

Potpredsjednik Vlade Srđa Pavićević istakao je zadovoljstvo što je dio ceremonije otvaranja linije ka Rimu.

- Ovog puta ćemo pokušati da napravimo sjajnu stvar i poboljšamo odnose sa tradicionalnim prijateljem Italijom. Šteta je nemati dobre odnose sa komšijama, i zato je ovo bila jedna od prvih odluka Vlade, koja neće biti sezonskog tipa.

Pavićević je istakao da nam je Rim bliska destinacija i da je jako bitno da Italiju, kao dobrog komšiju ponovo priblizimo.

- Nadam se da će od danas pa nadalje odnosi biti još čvršći - kazao je potpredsjednik Vlade.

Direktor Er Montenegra Mark Anžur kazao je da će kompanija imati dva leta sedmično za početak.

- U planu je da se broj letova poveća u narednim godinama. Do sada je bilo od januara do novembra na ovoj relaciji 39.000 putnika, a plan je da se poveća. Plan je da linija opstane preko cijele godine, i zimi i ljeti - istakao je Anžur.

- Ovo je lijep povod da se sakupimo, jer ovo je veliki izazov koji smo prihvatili s obje strane i koji će nas dodatno pribliziti - kazala je ambasadorka Italije Andreina Marsela.

Istakla je da su Italija i Crna Gora bliske države u svakom pogledu, i kulturološki, i istorijski, i geografski, i ta povezanost ne bi postojala da nema konekcija.

- Ovo je izazov koji će nas približiti ne samo linijom, već će ojačati saradnju i politički i ekonomski - istakla je Marsela.

Direktor Aerodroma Vladan Drašković kazao je da je još jednom Er Montenegro dokazao da nije samo kompanija, vec dio ukupne crnogorske infrastrukture.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:42