Irena Radović An Mari Maske / - FOTO: CBCG
14/02/2024 u 15:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radović: CBCG čuva finansijsku stabilnost, jedan je od najvažnijih oslonaca na putu ekonomskog prosperiteta zemlje

Crna Gora i Francuska otvorene za intenziviranje ekonomskih odnosa dvije zemlje

Usklađivanje domaće regulative sa evropskim direktivama, snaženje internih kapaciteta i obezbjeđivanje preduslova za uvođenje inovacija na finansijskom tržištu koje će donijeti benefite građanima i privredi zadaci su koje Centralna banka uspješno sprovodi saopštila je guvernerka Centralne banke Crne Gore (CBBG) Irena Radović ambasadorki Francuske An Mari Maske.

- Zelena tranzicija, digitalizacija i podsticanje rodne ravnopravnosti, oblasti su koje će u predstojećem periodu zahtijevati punu pažnju i snažniji angažman - kazala je Radović.

Maske je čestitala je guvernerki stupanje na funkciju i iskazala punu spremnost Ambasade Francuske da doprinese jačanju saradnje između dvije zemlje, te ubrzanju Crne Gore na evropskom putu.

Centralna banka koja uspješno obavlja svoje funkcije i čuva finansijsku stabilnost, jedan je od najvažnijih oslonaca na putu ekonomskog prosperiteta zemlje, zaključeno je na današnjem sastanku.

Sagovornice su se saglasile u ocijeni da postoji otvorenost obje strane za učvršćivanje dosadašnje dobre saradnje, kroz razmjenu iskustava i dobrih praksi, i iskazale spremnost da u predstojećem periodu pruže doprinos intenziviranju ekonomskih odnosa dviju zemalja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 03:24