/ ODBOR ZA TURIZAM POLJOPRIVREDU EKOLOGIJU I PROSTORNO PLANIRANJE - LAZAR RUZIC
13/09/2022 u 16:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sekulić: Ekonomija razorena, zaustavljen razvoj Crne Gore

Kao posljedica njihovog populizma i neodgovornosti došli smo do faze da u vrijeme najvećih zdravstvenih izazova i epidemijske krize, zdravlje naših građana zavisi od zaduživanja države

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Predrag Sekulić kaže da je budžet za 2022. godinu bio izraz populizma, prenosi portal RTCG.

- Nažalost taj perfidan način sticanja političke podrške koštao nas je razaranja ekonomskog sistema Crne Gore, enormnog zaduživanja i apsolutnog zastoja razvoja države, kazao je Sekulić.

On kaže da su za katastrofalnu ekonomsku situaciju i činjenicu da država nema novca za vitalne potrebe kao što je javno zdravstvo i prosvjeta odgovorne partije koje su preuzele vlast 2020. godine.

- Kao posljedica njihovog populizma i neodgovornosti došli smo do faze da u vrijeme najvećih zdravstvenih izazova i epidemijske krize, zdravlje naših građana zavisi od zaduživanja države, a slično je sa prosvjetom i drugim resorima. Vidimo da se zdravstveni sistem raspada, da nemamo osnovnih sredstava i uslova za liječenje. U takvim okolnostima niko i ne pomišlja na kapitalna ulaganja, koja su za vrijeme ove vlade bila zaustavljena i blokirana, naveo je Sekulić.

Za dvije godine potpuno je, kaže on, nestala izgradnja infrastrukture u dijelu obrazovanja i zdravstva.

- Osim škole u Tološima koja predstavlja donaciju obrazovnom sistemu Crne Gore, nemamo nove objekte, a postojeći su kadrovsko i stručno razoreni. U sektoru zdravstva od najava novih bolničkih centara, danas nemamo ni jedan. Pljevlja su već dvije godine bez projekta kao isto kao najavljena bolnica u Podgorici. Dritan Abazović se hvali ulaganjem u bolnicu u Bijelom Polju, a ne kaže da se million i po eura za nabavku opreme odnosi na sredstva iz NKT-a, kojeg su on i njegovi "oslobodioci" zdušno napadali dok su bili u opoziciju, naveo je Sekulić i dodao da je iz svega toga jasno da je budžet za 2022. godinu bio izraz populizma.

- Nažalost taj perfidan način sticanja političke podrške koštao nas je razaranja ekonomskog sistema Crne Gore, enormnog zaduživanja i apsolutnog zastoja razvoja države, zaključio je Sekulić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:57