ministarstvo ekonomije / - SRDJAN BOLJEVIC
10/09/2021 u 20:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић: У трезору пола милијарде еура, рекордан суфицит у августу

Он сматра да неће бити потребе за ребалансом буџетa

У трезору државе Црне Горе налази се пола милијарде еура, на крају године дуг ће бити на нивоу од 70 одсто БДП-а, казао је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић и најавио да ће суфицит буџета у августу бити већи од јунског и јулског заједно. Министар је за наредну годину најавио, како је казао, велики развојни буџет и сигурно повећање зарада за одређене категорије становништва, преноси Портал РТЦГ.

Подсјећамо суфицит буџета у јуну мјесецу износио је три милиона еура, док је у јулу био 43 милиона еура.

Спајић је гостујући у Дневнику Телевизије Црне Горе казао да је државна каса у много бољем стању него је то била крајем прошле године, односно, како је казао, када смо имали дуг на рекордном нивоу од преко 100 одсто по БДП-у и нијесмо имали ништа у трезору.

 - Сада имамо преко пола милијарде еура у трезору, на крају године дуг ће бити на нивоу од 70 одсто БДП-а и то ће бити много повољнија ситуација у односу на ону коју смо затекли - казао је Спајић.

Он сматра да неће бити потребе за ребалансом буџета.

 - Буџет се изврашава по плану,имао суфицит у јуну, јулу а сада и у августу. Суфицит у августу ће бити већи од јунског и јулског заједно и о резултат који се није десио у историји Црне Горе - казао је Спајић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:40