Vladimir Bulajić / - VLADIMIR BULAJIć
15/09/2023 u 14:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava prihoda i carina unapređuje procedure za legalnu trgovinu

Bulajić, koji je na globalnom forumu Svjetske trgovinske organizacije (STO), razgovarao je sa izvršnim direktorom Globalne alijanse za trgovinske olakšice, Philippeom Islerom o mogućim pravcima buduće saradnje

Uprava prihoda i carina Crne Gore ulaže značajne napore i sprovodi brojne aktivnosti u cilju pojednostavljenja i ubrzanja procedura za sprovođenje legalne prekogranične trgovine, ocijenio je direktor UPC, Vladimir Bulajić na sastancima u okviru radne posjete Ženevi.

Bulajić, koji je na globalnom forumu Svjetske trgovinske organizacije (STO), razgovarao je sa izvršnim direktorom Globalne alijanse za trgovinske olakšice, Philippeom Islerom o mogućim pravcima buduće saradnje.

- Tokom razgovora zahvalio je na podršci koju njemački GIZ, kroz različite vrste saradnje pruža UPC, vjerujući da bi saradnja kroz Globalnu alijansu za trgovinske olakšice dodatno osnažila te odnose i pružila mogućnost za nova partnerstva. Sagovornici su se saglasili da nastave komunikaciju u cilju konkretizacije tema koje su od zajedničkog interesa - saopšteno je iz UPC.

Direktor UPC se sastao i sa novoizabranom šeficom jedinice za trgovinske olakšice STO-a, Birgit Viohl, koja je pozitivno prihvatila inicijative i ideje UPC, uz podršku u ostvarivanju kontakata sa relevatnim međunarodnim subjektima, sa sjedištem u Ženevi, u oblastima od interesovanja UPC.

Na sastanku sa predstavnicima Ekonomske komisije za Evropu UN-a (UNECE) je istaknuto da Crna Gora daje značajan doprinos sprovođenju međunarodnih standarda u postupanju sa opasnom robom, te da je privržena daljem unapređenju u ovoj oblasti.

Bulajić je, tokom posjete jednom od najvećih globalnih skupova, imao više sastanaka i sa drugim predstavnicima međunarodnih misija i organizacija relevantnih za podršku UPC u unapređenju poslovnih procesa.

Njemačka razvoja agencija GIZ, koja je partnerska organizacija UPC, pružila je podršku za učešće i organizaciju sastanaka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 00:25