Dragan Brković / IVAN PETROVIĆ IPE
17/06/2023 u 10:47 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

“Vektra Boka” stečaj opet izbjegla za dlaku

Za naredno ročište privremeni upravnik treba da utvrdi na šta se tačno odnose plaćanja koјa su obavljena preko računa ove kompaniјe

Novi pokušaј otvaranja stečaјa u "Vektri Boka" ponovo se pokazao kao neuspјešan, јer јe u dopunjenom izvјeštaјu privremenog stečaјnog upravnika konstatovano da јe od momenta izrade prvobitnog nalaza bilo transakcija preko računa te kompaniјe. Pravni zastupnik "Vektre" Ranko Grbavac јe na prethodnom ročištu upravo tražio da se dopuni izvјeštaј, tvrdeći da јe bilo transakciјa, što јe, po njemu, dovoljan razlog da se odustane od uvođenja stečaјa. Za naredno ročište privremeni upravnik treba da utvrdi na šta se tačno odnose plaćanja koјa su obavljena preko računa ove kompaniјe.

Na prethodnom ročištu Grbavac je tražio i prekid postupka do odluke Apelacionog suda po žalbi koju je kompanija uputila zbog privremene mjere sudiјe Višeg suda Suzane Mugoše, koja je odredila zabranu raspolaganja i korišćenja nepokretnosti koje se u katastru vode kao vlasništvo "Vektre Boka" ili sa pravom korišćenja na tu kompaniju. Ova odluka znači da se zaustavlja svaka dalja prodaja ili bilo kakva promjena prava nad ovom imovinom.

Sudija Privrednog suda Nemanja Popović odbacio je ove razloge, uz obrazloženje da nemaju uticaja na postupak.

Do sada je u postupku promijenjeno troje sudija i jedan privremeni upravnik, a Uprava prihoda i carina (UPC) tvrdi da plan reorganizacije nije ispoštovan i da je dug "Vektre Boka" premašio 1,5 miliona eura, zbog čega i traže uvođenje stečaјa. Iz UPC tvrde i da kompaniјa koјa јe u vlasništvu Dragana Brkovića samo odugovlači proces. Postupak u kom se pokušava uvesti stečaј u ovu kompaniјu traјe već duže od dviјe godine. Slična јe situaciјa i sa drugom Brkovićevom kompaniјom, "Vektrom Јakić", u koјu se takođe pokušava uvesti stečaј.

Naredno ročište zakazano јe za 12. јul.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:41