/ - ФОТО влада цг
17/02/2022 u 17:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Влада донијела уредбу о измјенама о коришћењу средстава из ИПАРД II програма

Измјенама Уредбе приступило се како би се омогућило несметано спровођење ИПАРД II програма, што ће допринијети бољем трошењу бесповратних средстава намијењених Црној Гори

Влада Црне Горе је, на 59. сједници, којом је предсједавао премијер Здравко Кривокапић, донијела Уредбу о измјенама Уредбе о реализацији и поступку коришћења средстава из инструмента претприступне помоћи Европске уније (ИПАРД II програм).

- Измјенама Уредбе приступило се како би се омогућило несметано спровођење ИПАРД II програма, што ће допринијети бољем трошењу бесповратних средстава намијењених Црној Гори. Усвојеним измјенама Уредбе ближе се одређују услови које морају испунити корисници који се баве прерадом воћа, поврћа и ратарских култура како би остварили подршку из ИПАРД програма. Додатно, ближе се одређује број пројеката по кориснику, по јавном позиву и по мјери подршке. Ступањем на снагу ове Уредбе ствара се правна могућност за објављивање Јавних позива на основу којих ће се у 2022. години омогућити пољопривредним произвођачима и прерађивачима да остваре право на средства подршке из претприступних фондова Европске уније- навели су из Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:52