Vuković i Đeljošaj na sastanku sa direktorom EBRD-a / - MF
29/03/2024 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković i Đeljošaj sa šefom EBRD-a u Crnoj Gori o formiranju Kreditno-garantnog fonda

Ministar finansija Novica Vuković i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj nastavili razgovore započete početkom godine sa šefom kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori Ramonom Zakarijem o partnerstvu i formiranju Kreditno-garantnog fonda (KGF).

Ministar Vuković zahvalio je EBRD-u na kontinuiranoj podršci i odlučnosti, da kroz aktivno partnerstvo, doprinese ubrzanom ekonomskom rastu Crne Gore. Potredsjednik Đeljošaj istakao je da je namjera da se KGF što je prije moguće formira i da se time obezbijedi olakšan i uvećan pristup finansijskim sredstvima za privredu. U cilju što skorijeg osnivanja KGF-a, danas je dogovoreno je formiranje radne grupe koju će činiti predstavnici Ministarstva finansija, Ministasrtva ekonomije i EBRD-a.

U ime EBRD, koji će biti partner u ovom projektu, gospodin Zakaria, pohvalio je proaktivnost i napore Vlade na polju ubrzavanja zajedničkih aktivnosti, saopštivši da će EBRD, omogućiti neophodnu tehničku, stručnu i materijalnu podršku.

Razgovarano je i o stepenu realizacije aktuelnih projekata između Vlade i EBRD-a, predviđenih Zakonom o budžetu za 2024. godinu, uz zajedničku ocjenu da prioritetni infrastrukturni projekat za Crnu Goru jeste autoput. Ukazano je i na važnost boljeg korišćenja energetskih kapaciteta iz obnovljivih izvora energije, kao i neophodnog ubrzanja zelene tranzicije. navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:45