/ - FOTO: IGOR šLJIVANčANIN
06/12/2022 u 11:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Započela zvanična posjeta MMF-a Crnoj Gori

Ovim sastankom je započela zvanična posjeta MMF-a Crnoj Gori čiji je cilj prikupljanje podataka potrebnih za analizu i evaluaciju ukupnog ekonomskog stanja u zemlji

Guverner Centralne banke Crne Gore  Radoje Žugić sa saradnicima održao je sastanak sa zamjenikom izvršnog direktora Belgijsko-holandske konstituence u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) Lucom Dresseom i šefom Misije MMF-a za Crnu Goru Srikantom Seshadrijem.

- Ovim sastankom je započela zvanična posjeta MMF-a Crnoj Gori čiji je cilj prikupljanje podataka potrebnih za analizu i evaluaciju ukupnog ekonomskog stanja u zemlji- navodi se u saopštenju.

Prezentujući predstavnicima MMF-a ključne trendove koji karakterišu bankarski sektor Crne Gore, guverner Žugić je konstatovao da su banke stabilne, likvidne i adekvatno kapitalizovane, što potvrđuje koeficijent solventnosti, koji na nivou sistema iznosi 18,43%, što je skoro dvostruko više od propisanog zakonskog minimuma.

- Osoblje MMF-a će tokom predstojeće posjete obaviti razgovore sa predstavnicima CBCG u cilju prikupljanja podataka o stanju u bankarskom sektoru i važećim mjerama monetarne politike, kao i o izgledima i projekcijama za naredni period- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:57