/ - IGOR SLJIVANCANIN
23/11/2022 u 13:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žugić sa Timonijeom: Rješavati aktuelne ekonomske i fiskalne ranjivost

Žugić je naveo da CBCG, zbog ogromne neizvjesnosti i pratećih rizika, pomno i na dnevnom nivou prati sva dešavanja kako bi, u slučaju potrebe, blagovremeno reagovala u smislu razmatranja potrebe uvođenja novih prudencijalnih mjera na mikro i makro planu

Zdrav i stabilan bankarski sektor je preduslov razvoja ekonomije, ocijenili su guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić i ambasador Francuske Kristijan Timonije i dodali da je potrebno rješavanje aktuelnih ekonomskih i fiskalnih ranjivosti.

Žugić se danas sastao sa Timonierom i šefom Regionalnog odjeljenja za Zapadni Balkan u Ambasadi Francuske Pjerom Granžuanom.

Žugić je, kako je saopšteno iz CBCG, predstavio sagovornicima ekonomsku situaciju u zemlji, sa posebnim fokusom na bankarski sektor.

- Indikatori bankarskog poslovanja potvrđuju da je u godini koja se bliži kraju očuvana stabilnost bankarskog sektora, rekao je Žugić i dodao da CBCG, zbog ogromne neizvjesnosti i pratećih rizika, pomno i na dnevnom nivou prati sva dešavanja kako bi, u slučaju potrebe, blagovremeno reagovala u smislu razmatranja potrebe uvođenja novih prudencijalnih mjera na mikro i makro planu.

Istaknuta je i potreba rješavanja aktuelnih ekonomskih i fiskalnih ranjivosti, za šta je neophodno da se, što je prije moguće, uspostavi politički dijalog, zasnovan na demokratiji i poštovanju Ustava i zakona.

- Na sastanku je bilo riječi i o potrebi međuinstitucionalne i regionalne saradnje na planu unapređenja borbe protiv sajber kriminala, koji predstavlja jednu od najvećih globalnih prijetnji savremenog doba, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. februar 2023 14:04