Увиђај - илустрација: фото Дан / -Увиђај - илустрација: фото Дан
24/03/2021 u 23:33 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Убио рођака, па пресудио и себи

Сумња се да је П.Б. употребом ватреног оружја лишио живота сродника М.Ђ. и да је након тога у својој породичној кући из истог оружја извршио самоубиство, саопштено је из полиције
Херцегновска полиција јуче је, након примљене пријаве око 11 часова, на Луштици пронашла тијело Миливоја Ђурашевића. Према незваничним сазнањима, њега је пронашао син који је одмах потом обавијестио полицију. На тијелу Ђурашевића биле су видљиве повреде од употребе ватреног оружjа због којих је, сумња се, наступила и смрт. Њега jе, према сумњама полициjе, убио рођак Петар Беговић, коjи jе потом извршио самоубиство недалеко од лица мjеста. Полиција је обезбиједила лице мјеста, изузети су трагови ради вјештачења. Надлежни су узели изjаве од неколико особа у циљу расвjетљавања убиства. Сумња се да је мотив ове трагедије породични сукоб.
– Центру безбједности Херцег Нови је данас око 10.50 часова пријављено да је у породичном дворишту на Луштици пронађено беживотно тијело М.Ђ. (63). Сумња се да је П.Б. (79) година, употребом ватреног оружја, лишио живота свог сродника М.Ђ. и да је након тога у својој породичној кући из истог оружја извршио самоубиство. О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици и у току је увиђај на лицу мјеста – саопштено је јуче из Управе полиције.
Од почетка године ово је друго убиство извршено на територији Црне Горе. Рожајска полиција ухапсила је 12. марта Милорада Ратковића због сумње да је убио свога оца Рајка. Брзом интервенцијом полиције, којој је убиство пријавио млађи син убијеног старца, осумњичени је тада лишен слободе и саслушан у полицијским просторијама ради саслушања у својству осумњиченог, након чега је против њега поднијета кривична пријава због сумње да је починио кривично дјело тешко убиство.
Тужилаштво: Наложена обдукција тијела
– Дана 24. марта 2021. године у селу Ђурашевићи, Општина Херцег Нови, дошло је до употребе ватреног оружја којом приликом су два лица смртно страдала – Б.П. старости 79 година и Ђ.М. старости 63 године. Увиђај је извршен од стране државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици и овлашћених полицијских службеника Управе полиције Херцег Нови, којом приликом су изузети трагови са лица мјеста ради вјешачења и наложена је обдукција тијела страдалих лица, која вјештачења и налази о извршеној обдукција тијела ће показати на који начин се догодио педметни догађај – саопштила је портпарол и виши државни тужилац Лепа Меденица.

image
Луштица, Херцег Нови - фото: Дан
-Луштица, Херцег Нови - фото: Дан

Полиција је од јануара евиденирала и пет покушаја убистава. Полиција још увијек није званично саопштила да је лишен слободе Д. Шустер због пуцњаве која се 22. фебруара десила у Вирпазару. У том ватреном обрачуну рањен је З. Муратовић. Никшићка полиција поднијела је кривичну пријаву против Д. Змајевића (36), који се сумњичи за покушај убиства. Полиција је 6. фебруара обавијештена од стране Медицинског центра Никшић да је код њих на указивање љекарске помоћи стигао Д.В. (40) због убодне ране у предјелу стомака. М. Јоксимовић тешко је повријеђен 13. фебруара, када га је, како се сумња, из пиштоља ранио Д. Барјактаровић. Како је тада незванично саопштено, тога дана, око 12 сати, дошло је до свађе у Улици Шесте црногорске у Беранама. У једном тренутку, током туче, Барјактаровић је извадио пиштољ и пуцао у Јоксимовића и нанио му тешке тјелесне повреде. Подгоричка криминалистичка полиција, у циљу расвјетљавања кривичног дјела из области крвних деликата, које је извршено 22. фебруара на штету Г.С. (18), идентификовала је извршиоца и лишила га слободе. Осумњичен је Т.М. (16).
image
Луштица, Херцег Нови - фото: Дан
-Луштица, Херцег Нови - фото: Дан

​Ж.Б.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 14:34