Dritan Abazović / - DRITAN ABAZOVIć
04/09/2023 u 12:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović o ubistvu Duška Jovanovića: Dobili smo odgovor od SAD

Oni će nas uputiti na one departmane koji mogu biti od koristi da se riješi ta stvar. Nama je bilo značajno da ovome damo međunarodni značaj - naglasio je on

Premijer Dritan Abazović saopštio je da su dobili odgovor od Sjedinjenih Američkih Država na poziv da pomognu u rješenju ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića. On je, odgovarajući na pitanja novinara u Bijelom Polju, istakao da internacionalizacijom ovog slučaja, može da se pokaže put ka rješenju koje bi otvorilo prozor za rasvijetljenje mnogih drugih krivičnih dijela koja su se desila nakon ovog zločina.

- Dobili smo odgovor iz Sjedinjenih Aeričkih Država na poziv da pomognu u rješenju ubistva Duška Jovanovića. Oni će nas uputiti na one departmane koji mogu biti od koristi da se riješi ta stvar. Nama je bilo značajno da ovome damo međunarodni značaj. Ubistvo Jovanovića je zločin koji je determinisao mnoge druge tokove u Crnoj Gori. To prevazilazi značaj same države Crne Gore - naglasio je Abazović.

Kako je istakao, oni su ovako internacionalizovali ovaj problem, te  prihvatili da su naši organi u prethodnom periodu pravili velike greške. 

- Ovo je moj stav. Namjerno nisu željeli da pronađu ubice i nalogodavce ubistva. Internalizacijom ovog pitanja, mislim da  možemo da dobijemo neophodnu podršku ili upliv da nam neko pokaže put do rješenja ovog slučaja. Rješenje bi otvorilo prozor za mnoga krivična djela koja su se desila nakon tog zločina- ocijenio je premijer Dritan Abazović novinarima u Bijelom Polju.

Podsjetimo, Abazović je u julu zatražio od državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Entonija Blinkena da Federalni istražni biro (FBI) pomogne istražnim organima Crne Gore u otkrivanju nalogodavaca i ubica glavnog i odgovornog urednika "Dana".

Premijer pisao Blinkenu o istrazi ubistva Duška Jovanovića; Abazović traži pomoć FBI

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:50