Slavko Stojanović, privođenje / - FOTO: LAZAR RUžIć
28/04/2024 u 13:56 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kontrola optužnice: Slavko Stojanović sjutra pred sudom

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović naće se sjutra pred podgoričkim Viši sudom, za kada je zakazana kontrola optužnice u predmetu koji Spcijalno državno tužilaštvo vodi protiv njega.

SDT Stojanovića sumnjiči za krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija.

Stojanović pušten iz pritvora

On je, kako se sumnja, zloupotrebom službenog položaja oštetio državnu kasu za 112.504 eura.

Stoјanovića terete da јe tražio da se propusti tovar cigara

Sud prihvatio јemstvo Igora Baćovića: Vozač za slobodu dao 450.000, Stoјanović izašao bez centa

- Iz dokaza prikupljenih u izviđaju i istrazi proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni, 31. marta 2018. godine, u Podgorici, kao službeno lice i javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavio drugom imovinsku korist i drugom nanio štetu, a vrijednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od trideset hiljada eura, jer je, u svojstvu direktora Uprave policije Crne Gore, koji rukovodi njenim radom, a nakon što je saznao da je u Podgorici zaustavljen kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije i u namjeri da spriječi da policija, u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku i Pravilnikom o načinu obavljanja određenih policijskih poslova i primjeni ovlašćenja u obavljanju tih poslova, prikuplja obavještenja od vozača kamiona, privremeno od njega oduzme kamion i cigarete, kako bi se obezbijedili predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz i podnese krivičnu prijavu državnom tužiocu, izdao naređenje da policija vozača pusti da kamionom sa cigaretama nastavi kretanje -precizirao je ranije u saopštenju državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

SDT sumnjiči Stojanovića da јe tražio da se propusti kamion: Prošao tovar cigareta vriјedan preko 90.000

(FOTO) Stojanoviću i Baćoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Dodaje se da je Stjanović, na navedeni način, svom prijatelju i vozaču kamiona pribavio imovinsku korist u visini vrijednosti cigareta, u iznosu od 126.000 eura, a Budžetu Crne Gore nanio štetu u visini neplaćenih dažbina, u iznosu od 112.504 eura, jer su cigarete morale biti oduzete.

Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Slavka Stojanovića

Takođe, iz dokaza prikupljenih u prethodnom postupku proizilazi osnovana sumnja i da je okrivljeni, u novembru prošle godine, bez odgovarajuće isprave o oružju, u porodičnoj kući, u Podgorici, držao vatreno oružje - pištolj, koji je policija pronašla pretresanjem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:47