/ Dritan Abazović FOTO: Lazar Ružić
29/03/2023 u 11:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: SDT da kaže ko je pustio Belivuka u Crnu Goru

Na pitanje da li očekuje hapšenje Zorana Lazovića, kazao je da se ne miješa u rad SDT osim kad je u pitanju javni interes

Premijer Dritan Abazović kazao je, između ostalog, danas u Vili Gorica da Specijalno državno tužilaštvo treba da kaže ko je Veljka Belivuka (Velja Nevolja) pustio u Crnu Goru. Posjetio je da je Belivuk u Srbiji otužen za teška ubistva, otmice i dilovanje droge.

- Ko je pustio Belivuka u Crnu Goru, ko mu je bio pratnja, ko ga je u Crnoj Gori puštao na žurke sa kriminalcima- upitao je Abazović.

-Mnogo smo energije potrošili da bi Europol pružio podršku Crnoj Gori, a njihova podrška je bila krucijalna u ovome. Ne možemo zbog bilo koga da tu situaciju dovedemo u pitanje, zbog politike ili ljudi unutar sistema. Naša očekivanja od Europola su ogromna u narednom periodu, ovo je samo vrh ledenog brijega. Ovo je prvi talas materijala koji je došao. Koliko će još biti dokumentacije, ne zna ali niko to ne smije da ugrozi- poručio je Abazović.

Na pitanje da li očekuje hapšenje Zorana Lazovića, kazao je da  se ne miješa u rad SDT osim kad je u pitanju javni interes.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:38