Јак маестрал отежавао акцију / - Д.С.
22/07/2021 u 16:55 h
Д.С.Д.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акција спашавања: Са педалина и кајака евакуисано осам особа

Након завршене акције, посада са чамцем је, обилазила све плаже од Петровца до Бара и упозоравала пловила и купаче да није безбједно удаљавање од обале услијед јаког западног вјетра

Из Поморско оперативног центра реаговали су данас у 14.13 часова на позив ЦБ Петровац да се неколико педалина налази у опасности на потезу Петровац - плажа Лучице - Буљарица.

Оператери на ПОЦ Светозар Букилић и Филип Перуновић су упутили спасилачки чамац САР-1 са посадом Стеван Асовић и Марко Чејовић и дали потребне информације и контакте о мјесту и броју угрожених пловила. Након 20-ак минута чамац САР-1 је стигао до угрожених особа и у ширем реону залива евакуисао двије педалине са укупно осам особа, које су биле на 500 метара од обале и један кајак са једном особом.

За све то вријеме дувао је јак западни вјетар. Комплетна акција је трајала непун сат времена и све особе су пребачене до плажа, а власницима купалишта наложено је да педалине не напуштају зону купања, односно максималну дозвољену удаљеност од обале 15 метара.

Након завршене акције, посада са чамцем је, обилазила све плаже од Петровца до Бара и упозоравала пловила и купаче да није безбједно удаљавање од обале услијед јаког западног вјетра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:14