/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE CRNE GORE
24/10/2023 u 14:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcija „Šuma“: Zaplijenjeno oko 30m3 nelegalnog posječenih drvnih sortimenat

Dodaju da je inspektor za šumarstvo sačinio zapisnik i izdao nalog službenicima Usprave za šume – PJ Berane da izvrše zaplenu pomenutih drvnih sortimenata i prevozu na bezbjedno mjesto radi čuvanja

Iz Uprave policije je saopšteno da je sprovedena akcija „Šuma" i da je u Beranama  zaplijenjeno oko 30m3 nelegalnog posječenih drvnih sortimenata.

- Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ – Odjeljenja bezbjednosti Berane su danas, preduzimajući aktivnosti na otkrivanju nelegalne sječe šume, otkrili veću količinu nelegalno posječenih drvnih sortimenata.   Danas je beranska policija izvela akciju „Šuma“ kojom prilikom je u mjestu Luzac kod  lica D.Š. pronašla veću količinu čamove i bukove građe, a koja nije bila propisno žigosana i za koju D.Š. nije posjedovao uvjerenje o porijeklu. Ukupno je zaplijenjeno 14,27m3 čamovog drveta i 15,26m3 bukovog drveta - navode u saopštenju iz Uprave policije.

Dodaju da je  inspektor za šumarstvo  sačinio zapisnik i izdao nalog službenicima Usprave za šume – PJ Berane da izvrše zaplenu pomenutih drvnih sortimenata i prevozu na bezbjedno mjesto radi čuvanja.

- Od lica D.Š. su, u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Berane, prikupljena obavještenja, a o svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koja je naložila da se preduzmu radnje na utvrđivanju porijekla drvne mase, nakon čega će se izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji dela - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ŠUMABERANEAKCIJA
06. maj 2024 13:42