/ FOTO: SRĐA BOLJEVIĆ
18/08/2023 u 17:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Američka komisija ispituje svjedoka u istrazi o Do Kvonu

Do Kvon se trenutno nalazu u zatvoru u Crnoj Gori, gdje je osuđen na četiri mjeseca zbog optužbi za falsifikovanje pasoša

Američka Komisija za hartije od vrijednosti (SEC) može da sarađuje sa kolegama u Južnoj Koreji u cilju istrage Terraform Labs i Do Kvona. U središtu ove istrage je odlučna potraga SEC-a za značajnim dokazima povezanim i sa jednim od osnivača Terraform Labs Danielom Šinom i Chai korporacijom.

Do Kvon se trenutno nalazu u zatvoru u Crnoj Gori, gdje je osuđen na četiri mjeseca zbog optužbi za falsifikovanje pasoša.

Coin Pedia piše da optužbe ukazuju na složenu šemu, koja je navodno rezultirala zapanjujućim gubitkom od preko 40 milijardi dolara u svijetu kriptovaluta.

Kao podršku istrazi SEC-a u inostranstvu, sudija Džed Rakof dao je zeleno svjetlo za korišćenje sporazuma iz 1970-ih, kojim se obezbjeđuje međunarodna pravna pomoć radi prikupljanja ključnih dokaza.

Drama koja se razvija takođe osvjetljava Do Kvonovo burno putovanje, piše portal.

"Zanimljivo je da i Kvon i Terraform ne ignorišu zahtjeve SEC-a za dokaze, aktivno obezbjeđujući neophodnu dokumentaciju za jačanje svoje odbrane", piše u tekstu.

Istražni fokus SEC-a trenutno obuhvata različite oblasti. Ovo uključuje temeljno ispitivanje Chai-jevih procesa plaćanja, usvajanje Terraform-ovog inovativnog blockchaina i stabilcoina, prirodu komunikacije između kompanija koje se međusobno prepliću i ključne informacije koje se dijele sa Chai-jevim investitorima...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:12