Ilustracija
04/02/2023 u 17:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bar: Službenica Centra za socijalni rad osumnjičena da je oštetila budžet za 20.000 eura

Ona je, sumnja se, posredstvom JU CZR za Opštinu Rožaje, na imena 23 korisnika predmetnog prava iz Rožaja, sačinila i izdala 399 javnih isprava – potvrda o ostvarenom putovanju lica, čime je predstavljenim korisnicima bila omogućena isplata naknada u ukupnom iznosu od 20.748 eura

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su juče državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv A.P. (37) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

- Sumnja se da je A.P. navedeno krivično djelo izvršila na način što je tokom 2020. i 2021. godine, kao zaposlena u JU Centru za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj, u svojstvu stručnog saradnika na projektima i programima u službi za finansijsko –administrativne i tehničke poslove, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, ovjerila svojeručnim potpisom i izdala potvrde radi ostvarivanja  prava na povlastice na putovanje u drumskom i željezničkom saobraćaju licima sa invaliditetom, na teritoriji Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.

Ona je, sumnja se, posredstvom JU CZR za Opštinu Rožaje, na imena 23 korisnika predmetnog prava iz Rožaja, sačinila i izdala 399 javnih isprava – potvrda o ostvarenom putovanju lica, čime je predstavljenim korisnicima bila omogućena isplata naknada u ukupnom iznosu od 20.748 eura.

Na ovaj način je nastupila šteta po budžet Crne Gore u navedenom iznosu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. mart 2023 08:25