/ -FOTO: BERANE ONLINE
22/12/2022 u 12:31 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Beranci pred sudom: U pucnjavi pogođena slučajna prolaznica

U junu prošle godine došlo do do vatrenog obračuna između Mujovića i Drljevića, a u opasnost su dovedeni Merjema Čorča, njen suprug Albin i njihova tromjesečna beba

Dvojici Berana Jovanu Mujoviću (51), kojem je stavljeno na teret krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, i Siniši Drljeviću (42) koji odgovara za ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, juče je nastavljeno ponovljeno suđenje.

Inače, prvostepenom presudom Višeg suda iz Bijelog Polja koju je ukinuo Apelacioni sud, Mujović je bio osuđen na četiri godine i tri mjeseca zatvora, a Drljević na dvije godine i tri mjeseca.

– Nijesam kriv i ne priznajem djelo koje mi je stavljeno na teret – kazali su juče optuženi.

Branioci okrivljenih Stefan Jovanović i Matija Bulatović zatražili su, što je sud odbio, da se u svojstvu svjedoka ponovo saslušaju dvoje oštećenih.

Suđenje se nastavlja 9. februara.

Prema optužnici koju je zastupao tužilac Hasan Lukač, 1. juna prošle godine, oko 20 sati, došlo je do vatrenog obračuna između Mujovića i Drljevića u Ulici Miloša Mališića u Beranama.

– Dok su se mimoilazili vozilima, Drljević je izašao iz auta i ispalio više hitaca u pravcu "mercedesa" u kojem se nalazio Mujović, od kojih je jedan pogodio peta vrata. Potom je i Mujović zaustavio auto, a nakon što je izašao, iz pištolja je ispalio više hitaca u pravcu Drljevića, kojeg nije pogodio nijedan projektil, ali je tom prilikom u opasnost doveo više lica – Merjeme Čorče, njenog supruga Albina Velija i njihovog tromjesečnog sina, koji su se kretali ovom ulicom. Projektil koji je ispalio Mujović pogodio je Čorče u predjelu lijeve potkoljenice – navodi se u optužnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:24