Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
05/02/2023 u 18:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatska optužila Tanaskovića, Crna Gora traži da bude izručen

Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Luka Pilčević iz Beograda osumnjičen za ubistvo Milića-Minje Šakovića, a Kragujevčanin Duško Tanasković da mu je u tome pomogao

Hrvatsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije Duška Tanaskovića koji se sumnjiči za ubistvo crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića na Pagu avgusta prošle godine. Tanaskoviću će se, po svoj prilici suditi u Zadru, iako je Crna Gora tražila njegovo izručenje. Crna Gora ga potražuje zbog učešća u ubistvu Milića-Minje Šakovića u junu 2022. godine u Budvi, prenosi Portal RTCG.

Jutarnji list je u januaru pisao da Tanasković tokom ispitivanja nije otkrio motiv ubistva za koje se sumniiči, ali likvidacija se dovodila u vezu sa sukobima između “škaljarskog” i “kavačkog” klana, u čijim je međusobnim obračunima stradalo na desetine ljudi.

Optužnica je podignuta samo protiv njega.

Kako saznaje Portal RTCG, optužnica će biti dostavljena Vijeću na ocjenu, i ako bude potvrđena sudiće mu se u Zadru.

Podsjećamo, Tanaskoviću se na teret stavlja da je u Hrvatskoj na Pagu ispred jednog noćnog kluba ubio Gorana Vlaovića, navodno pripadnika “škaljarskog klana”. Jutarnji list prenosi da je priznao krivicu. Jedan od dokaza protiv njega je i snimak sa nadzorne kamere.

Zbog učešća u ubistvu Šakovića u Budvi Crna Gora potražuje i Beograđanina Luku Pilčevića. Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto prije ponoći. U Šakovića je tom prilikom pucao muškarac, koji je potom pobjegao.

Crnogorska policija je saopštila ranije da je ubistvo Šakovića nastavak sukobljenih kotorskih klanova.

Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Luka Pilčević iz Beograda osumnjičen za ubistvo Milića-Minje Šakovića, a Kragujevčanin Duško Tanasković da mu je u tome pomogao.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. mart 2023 22:33