/ Olivera Injac FOTO: Saša Matić
04/11/2022 u 13:45 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izviđaj SDT-a protiv Injac u toku: Još nema dokaza za donošenje odluke

Krivičnu prijavu protiv Injac 23. marta SDT-u podnio je bivši direktor direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov u martu

Postupak pred Specijalnim državnim tužilaštvom protiv bivšpe ministarke odbrane je još u fazi izvuiđaja, saopšteno je iz SDT-a. Istraga se vodi za krivična djela zloupotreba službenog položaja, po krivičnim prijavama advokata Mihaila Volkova iz Podgorice,

Kako je iz SDT-a saopšteno , izviđaj još nije završen, jer još nisu prikupljeni svi potrebni dokazi za donošenje odluke.

-Takođe, upoznajem i da glavni specijalni tužilac ne donosi odluku u predmetu, već specijalna tužiteljka kojoj je predmet dodijeljen u rad i koja je, po Zakonu o Državnom tužilaštvu, nezavisna u radu i donošenju odluke, a eventualno je dužna da glavnog specijalnog tužioca, na njegov zahtjev, samo upozna sa radom u predmetu i odlukom koju namjerava donijeti- naveo je u saopštenju za javnost državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Krivičnu prijavu protiv Injac 23. marta SDT-u podnio je bivši direktor direktorata za ljudske resurse Mih Volkov u martu. On tereti ministarku za zloupotrebu položaja zbog nezakonitog zapošljavanja vojnog penzionera M.J.

On je potom u aprilu podnio još jednu krivčnu prijavu i to, jer je navodno dovela u zabludu Vladu, koja je u neznanju da je V.M.  potpukovnik sa aktivnim postavljenjem u Vojsci, postavila M. na mjesto državnog sekretara, potom i imenovanje na mjesto v.d. direktora Direktorata za logistiku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:35