/ - SKRINšOT, TURSKI MEDIJI DVORIšTE VILE ZA KOJE SE SUMNJA DA JE MEJSTO ZLOčINA
13/07/2023 u 13:03 h
Dan poratlDan poratl
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Kavčani" pred sudom u Istanbulu: Mijanović je živ, uhapšen tri mjeseca nakon navodnog ubistva

Turski mediji prenose da je na suđenju okrivljenima za ubistvo "škaljarca" u Turskoj u novembru 2020. godine bilo burno i da je odbrana okrivljenih državljana Crne Gore sudu predočila nove dokaze

Na suđenju za ubistvo "škaljarca" Rista Mijanovića pred sudom u Istanbulu, odbrana okrivljenih "kavčana" tvrdi da je Mijanović živ, kao i da je tri mjeseca nakon njegovog navodnog ubistva, on bio na Jahorini, gdje je planirao napad na Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana, prenosi Kurir.rs.

Turski mediji prenose da je na suđenju okrivljenima za ubistvo "škaljarca" u Turskoj u novembru 2020. godine bilo burno i da je odbrana okrivljenih državljana Crne Gore sudu predočila nove dokaze.

Bojanić u Turskoj negirao krivicu: Nisam ubio Mijanovića, optužnicu pripremili mediji iz Srbije

Podsjetimo, u ovom slučaju sudi se Radoju Živkoviću Žutom, Milanu Vujotiću i Željku Bojaniću, kao i turskom državljaninu Hakanu Kaptunu.

- Odbrana "kavčana" je na ročištu šokirala sve prisutne u sudnici kada su otkrili da imaju dokaz da je Risto Mijanović živ i da nije tačno da je otet, mučen, ubijen, pa zakopan u dvorištu vile Željka Bojanića u Istanbulu, kako to tužilaštvo navodi u optužnici. Naveli su da posjeduju papir na kome piše da je Mijanović uhapšen u februaru 2021. na Jahorini i to sa još dvojicom muškaraca - pišu turski mediji i dodaju:

UZNEMIRUJUĆI DETALJI TURSKIH ISTRAŽITELJA: "Kavčani" renovirali vilu kako bi sakrili mučenje i ubistvo Mijanovića

"Dokaz o tome priložen je sudu i oni su bili izričiti da posjeduju dokaz, da je žrtva o kojoj tužilaštvo priča, tri mjeseca nakon navodnog ubistva uhapšena u Republici Srpskoj".

Sud u Istanbulu je uzeo dokazni materijal, koji će do sledećeg ročišta provjeriti. Inače, hapšenje na Jahorini, koje pominju branioci "kavčana" dogodilo se 12. februara 2021. kada su lišeni slobode Milan Kršić, za kojim su bile raspisane tri crvene Interpolove poternice i Cetinjani Boban Sjekloća i Filip Roganović, koji važi za bliskog čoveka Riste Mijanovića. Kako su tada mediji prenjeli, Mijanović je navodno bio šef Roganoviću.

- Plan ove grupe bio je da likvidiraju Radoja Zvicera koji je sa porodicom trebalo da boravi na zimovanju i to u društvu Veljka Belivuka. Međutim, plan za zimovanje im je propao jer je osam dana prije zimovanja Belivuk uhapšen u Beogradu. Vjeruje se da je i Zvicer zbog toga odustao od odlaska na Jahorinu, a na tu planinu u to vrijeme došla je samo Zvicerova žena - podsjeća izvor i dodaje da je policija potom uhapsila trojicu osumnjičenih, za koje se navodilo da su pripadnici škaljarskog klana i da su motrili na Tamaru Zvicer.

- Uhapšeni su nekoliko dana vrebali i pratili Zvicerovu ženu, čak su odsjeli u istom hotelu gdje i ona, ali je policija dobila dojavu i uhapšeni su - podseća izvor.

Inače, na ročištu u Istanbulu Radoje Živković, koji je uhapšen u Turskoj posle likvidacije Jovana Vukotića, vođe škaljaraskog klana, negirao je da poznaje Ristu Mijanovića, kao i ostale okrivljene.

- Nemam nikakve veze sa ubistvom Rista Mijanovića. Nisam nikoga kidnapovao, mučio ili ubio. Ne znam ni ko je Risto. Takođe, ne poznajem ni Bojanića, niti Hakana Kaptuna, vlasnika restorana iz kog je žrtva navodno oteta- rekao je Živković i dodao "da fleš disk koji je kao dokazni materijal dostavila Srbija, nema nikakve veze s njim".

Sud u Istanbulu produžio je pritvor Bojaniću, Živkoviću i Vujotiću, koji se nalazi u kućnom pritvoru, dok je Hakan Kaptana pušten da se brani sa slobode.

(Kurir.rs.)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:40