/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE
08/05/2023 u 14:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kolašin: Uhapšeni osumnjičeni za proganjanje i ugrožavanje sigurnosti

Njima je od strane postupajućeg tužioca određeno zadržavanje do 72 sata

Policija u Kolašinu uhašisla je osumnjičene za  proganjanje i ugrožavanje sigurnosti.

-Kolašinskoj policiji je oštećena osoba 5. maja prijavila lice D.Ć. (33) koje je svakodnevno prati, šalje sms poruke, od trenutka kada je istog prijavila i za zlostavljanje, 20. aprila. D.Ć. je doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kolašin i od njega je prikupljeno obavještenje na zapisnik nakon čega je sa prijavom i izjavom upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu po čijem je nalogu D.Ć. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo proganjanje- sopšteno je iz Uprave policije.

Nakon privoda tužiocu određeno mu je zadržavanje do 72 sata, a onda mu je i rješenjem Osnovnog suda u Kolašinu određen pritvor u trajanju od 30 dana i on je sproveden u Istražni zatvor Bijelo Polje.

-Osim toga, kolašinska policija postupila je i po prijavi u kojoj je 7. maja navedeno da su dva lica F.R. (21) i M.B. (18) podesnim sredstvima oštetili vozilo jedne oštećene osobe koje se nalazilo ispred njene porodične kuće.Postupajući po prijavi policijski službenici su locirali F.R. i M.B. koji su prilikom kontrole, u prisustvu službenika policije, upućivali riječi prijeteće sadržine u odnosu na D.T., sina podnosioca gore pomenute prijave- dodaju iz UP.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu po čijem su nalogu F.R. i M.B. lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu D.T.

Njima je od strane postupajućeg tužioca određeno zadržavanje do 72 sata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 17:22