/ - Ministarstvo pravde
30/04/2024 u 12:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo pravde zadovoljno ekstradicijom Kneževića

Ministarstvo pravde izražava zadovoljstvo povodom ekstradicije optuženog predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, kojeg Crna Gora potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka, saopšteno je iz tog resora.

Ova akcija je rezultat predanog rada i koordinacije između crnogorskih i britanskih pravosudnih organa. naveli su.

- Neposredno prije donošenja odluke o izručenju, Ministarstvo pravde je dana 28. marta 2024. godine potvrdilo ranije date garancije u pogledu poštovanju ljudskih prava u skladu sa čl. 3 Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, nakon što imenovani bude izručen nadležnim organima Crne Gore. Nakon toga donesena je odluka o izručenju DK Crnoj Gori, o čemu je Britanski Home Office obavijestio MP - dodaje se u objavi Ministarstva pravde.

UP: Izručenje Duška Kneževića realizovano rano jutros, uz visoki stepen mjera bezbjednosti

Današnji ekstradicioni postupak je, kako su saopštili, u pohvalno kratkom roku, sprovoden od strane SDT i Uprave policije sa crnogorske strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane.

Zahvaljujemo nadležnim institucijama Velike Britanije na njihovoj profesionalnosti i saradnji tokom ovog procesa, zaključuje se.

Crna Gora tražila izručenje Kneževića prije skoro pet godina: SDT ga tereti u više optužnica

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 12:26