/ FOTO: UPRAVA POLICIJE
13/04/2023 u 14:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kontić osuđen na četiri godine zatvora zbog brutalnog prebijanja mladića

Osim Kontića na optužnici se nalaze i Ognjen Leđanac i Luka Vukajlović, koji su oslobođeni krivice

Viši sud u Novom Sadu donio je prvostepenu presudu u postupku protiv Ivana Kontića za pokušaj teškog ubistva Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine. u tom gradu, kako ga optužnica Višeg javnog tužilaštva tereti.

Kontić je osuđen na četiri godine zatvora zbog teške tjelesne povrede i pušten je u kućni pritvor, jer je sud utvrdio da Kontić nije imao namjeru da ubije Mandića.

Osim Kontića na optužnici se nalaze i Ognjen Leđanac i Luka Vukajlović, koji su oslobođeni krivice.

Leđanac se tereti za učestvovanje u tuči, a Vukajlović za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

- Postupak je bio dug i naporan, ali nam je drago i najvažnije od svega, jer je sud utvrdio da u radnjama Ivana Kontića nema nikakve namjere da ubije Mandića, kako je to sudija lijepo danas rekla, a što je i odbrana isticala tokom postupka – jer više je nego očigledno da je Kontić mogao da skače po njemu da ga šutira u glavu i gazi po glavi, međutim Kontić to nije htio i to nije uradio - kaže za N1 Zora Dobričanin Nikodinović, advokatica Ivana Kontića.

Podsjetimo, u noći između 23. i 24. avgusta 2020. godine dogodilo se brutalno prebijanje mladića ispred kladionice „Maxbet“ u Jevrejskoj ulici u centru Novog Sada. Javnost je za to saznala skoro tri nedjelje kasnije, kada je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere, a tek sjutradan reagovala je policija – saopštenjem i najavom raspisivanja Interpolove potjernice za osumnjičenim Ivanom Kontićem, koji je inače direktor firme koja je osnovala kladionice „Maxbet“.

Kontić je porijeklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik prije incidenta u kojem je prebio Mandića.

Prije više od četiri godine nikišićka policija je kod njega pronašla ilegalni revolver, a kod momka sa kojim je bio u društvu kokain, pisali su crnogorski mediji.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po potjernici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mjesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:46