/ foto - M.L.V.
20/09/2023 u 16:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivična prijava protiv "MNE Imperial" i odgovornog lica zbog utaje poreza

Sumnja se da su B.C. i pravno lice izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa na način što su vršili podizanje novca sa poslovnog računa po osnovu materijalnih troškova, koja nisu opravdana relevantnom knjigovodstvenom dokumentacijom u iznosu od 376.445 eura

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga, podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom  tužilaštvu u Podgorici, protiv privrednog društva d.o.o “MNE Imeprial”, sa sjedištem u Podgorici i odgovornog lica ovog privrednog društva B.C. (42) sa Kosova.

Sumnja se da su B.C. i pomenuto pravno lice izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa na način što su u periodu poslovne 2020. - 2021. godine vršili podizanje novčanih sredstava sa poslovnog računa po osnovu materijalnih troškova, koja nisu opravdana relevantnom knjigovodstvenom dokumentacijom u ukupnom iznosu od 376.445 eura.

- A sve u namjeri da potpuno ili djelimično izbjegnu plaćanje poreza i doprinosa i drugih dažbina nadležnom državnom organu, pribavljajući na taj način za sebe protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 263.511,5 eura, a na štetu budžeta Crne Gore. Naime, policijski službenici došli su do sumnje da su privredno društvo d.o.o “MNE Imperial” Podgorica i odgovorno lice ovog privrednog društva B.C., prilikom angažovanja građevinske radne snage sa prostora Republike Turske, a za potrebe investitora iz Crne Gore, motivisani da svojim kriminalnim aktivnostima sticanja protivpravne imovinske koristi na štetu države Crne Gore, nevršeći službene dužnosti koji su propisani pozitivnim zakonskim propisima, izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na način što nisu podnosili nadležnom poreskom organu izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, niti su izvršili obračun i uplata poreza na dohodak fizičkih lica, a što je bila njihova zakonska obaveza- saopšteno je iz policije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 10:41