/ damir lekić dana rhiva
06/10/2023 u 13:33 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lekić nakon saslušanja Kovača o policijskoj torturi: Prepoznao bi svakog policajca

Stavili smo predlog da se izvrši radnja prepoznavanja i državni tuzilac će taj dokazni predlog uvažiti pa će se sprovesti radnja prepoznavanja, istakao je Lekić

U ODT Podgorica danas je pred državnim tužiocem Harisom Šabotićem obavljeno saslušanja svjedoka oštećenog Stefana Kovača u predmetu policijskog zlostavljanja. Kovač je dao detaljan iskaz i precizno se izjasnio na sve činjenice i okolnosti koje su od značaja sa predmetni događaj i postupanje policajaca prema njemu, kao i na sva postavljena pitanja od strane državnog tužioca.

Advokat Lekić: Stefan Kovač je žrtva neviđene policijske torture i krivičnog progona

- Posebno je istakao da prema njemu na nezakonit način nisu postupali sami policajci iz Sektora za operativnu podršku koji su na glavama imali fantomke već i određeni nemaskirani policajci koji su ga dočekali u prostorojama Siti mola- kazao je advokat Damir Lekić za portal Dan nakon saslušanja.

Kovač pred sudom prepoznao policajca koji ga je zlostavljao

Ono što je posebno važno je da Stefan Kovač, kako navodi Lekić, smatra da bi svakog i maskiranog i nemaskiranog policajca mogao da prepozna.

"SKY" komunikacija prihvaćena kao dokaz na suđenju Stefanu Kovaču

- Pa smo stavili predlog da se izvrši radnja prepoznavanja i državni tuzilac će taj dokazni predlog uvažiti pa će se sprovesti radnja prepoznavanja- istakao je Lekić.

Sud sproveo SKY kao dokaz: " Škaljarci duboka vas jama čeka, duboka metar a dugačka kilometar"

Podsjećamo, Kovač je optužen da je kao pripadnik kriminalne grupe imao zadatak da ubije Dejana Kašćelana u Beču 2020. godine. Njemu se sudi sudskim vijećem podgoričkog Višeg suda. Kako je advokat Damir Lekić naveo ranije u izjavi za portal Dan, na  jednoj od pomenutih komunikacija se nalazi i njegov branjenik Stefan Kovač, sa zelenom plastičnom kesom stavljenoj na glav, koju sa obije ruke drži ovlašeni policijski službenik.

Sudu dostavljena SKY komunikacija sa fotografijama policijske torture

- Specijalni tužilac je predložio da se taj materijal sprovede kao dokaz. Dok sam se ja, jer sam kao branilac izričiti protivnik toga, protivio govoreći da to nije dokaz i da se sve činjenice kojima je Stefan Kovač govorio mogu utvrditi drugim dokazima koji postoje i koje posjedujemo, a da bi SKY komunilacija samo kontaminirala postupak i od njega bi učinila da postane nezakonit bez bilo kakve nužde i potrebe- naveo je ranije advokat Lekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:47