Vesna Medenica / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć
16/06/2023 u 08:29 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Medenica svjedočila u predmetu ubistva Duška Jovanovića

Glavni i odgovorni urednik „Dana“ Duško Jovanović ubijen je prije 19 godina, a do danas nisu uhapšeni oni koji su 27. maja 2004. godine, petnaestak minuta prije ponoći, ispalili smrtonosne hice u njega ispred redakcije lista čiji je osnivač

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica saslušana je jutros u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, po pozivu tužiteljke Danke Ivanović Đerić, u svojstvu svjedoka u u predmetu formiranom povodom ubistva Duška Jovanovića

Ona se u tužilaštvu sa advokatom Zdravkom Begovićem zadržala oko sat vremena, a nakon izlaska iz zgrade VDT-a nijesu htjeli da daju izjavu za medije. 

image

Vesna Medenica

- FOTO: DAN PORTAL
image

Vesna Medenica

- FOTO: DAN PORTAL, ŽELJKA BOJANIć

Glavni i odgovorni urednik „Dana“ Duško Jovanović ubijen je prije 19 godina, a do danas nisu uhapšeni oni koji su 27. maja 2004. godine, petnaestak minuta prije ponoći, ispalili smrtonosne hice u njega ispred redakcije lista čiji je osnivač.

Pravda ni 19 godina kasnije nije stigla naručioce tog zločina, a nije rasvijetljen ni motiv. Jedini koji je pravosnažno osuđen za taj zločin je karatista Damir Mandić.

Nakon sastanka sa tužiocima i policijom, o slučaju istrage Jovanovićevog ubistva premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je bilo "epskih opstrukcija" svih državnih organa iz tog vremena.

"Slučaj Duška Jovanovića je prioritet i očekujemo da, nakon što se neke personalne promjene dese, ovome damo poseban značaj", rekao je Abazović nakon sastanka u Vladi u vezi napada na novinare u maju ove godine..

Podsjećamo, bivši načelnik Centra bezbjednosti (CB) Podgorica Milan Vujanović kazao je 2021. da je nekadašnja vrhovna državna tužiteljka Vesna Medenica opstruirala istragu ubistva glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista “Dan” Duška Jovanovića. On je, kako je ranije saopšteno, naveo da je Medenica znala od samog početka istrage za službenu zabilješku, odnosno priznanje danas jedinog osuđenog zbog ubistva Damira Mandića i da nije reagovala i odmah uputila tužioca.

Kako se ispostavilo to je glavna stvar koja je uticala na neotkrivanje svih počinilaca ovog teškog krivičnog djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:40