/ НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ
11/04/2022 u 12:07 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Медојевић: Влада Крвокапића и Абазовића прихватила дил са мафијом

Полициjа Кабо Верда (острвске државе у центру Атланског океана) саопштила jе недавно да jе због шверца кокаина ухапшено пет Бразилаца и два држављана Црне Горе

Предсједник "Покрета за промјене" и један од лидера "Демократског фронта", Небојша Медојевић, говорио је поводом заплијене 5,6 тона кокаина у Бразилу.

Полициjа Кабо Верда (острвске државе у центру Атланског океана) саопштила jе недавно да jе због шверца кокаина  ухапшено пет Бразилаца и два држављана Црне Горе. Судска полиција из Кабо Вердеа заплиjенила je 5.668 килограма кокаина у рибарском броду коjи jе из Бразила. У изјави коју је медијима прочитао национални директор ПЈ, Рикардо Гонкалвес, ова акција се одвијала на отвореном мору.

(ВИДЕО) Пало 5,6 тона кокаина: Ухапшени црногорски држављани, дрогу крили у товару рибе

ПРЕС УЖИВО:

- Нарко- мафија и дуванска мафија битно утичу на формирање нове црногоске валде. Раније сам рекао да Здравко Кривокпаћ не би могао да буде премијер... Моји апели нису уложили плодом. Добили смо владу која је штитила интерсе нарко-мафије и дуванске мафије. Шверц дувана и дроге је настављен... Неки од надлежних органа међународне заједнице су знали да влада Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића подржава шверц кокаина и цигарета. Влада Криовкапића и Абазовића је прихватила дил са мафијом. Једини мотив у овом послу је новац. Имамо озбиљан политички проблем. Проблем је што очигледно неки центри међународне заједнице не желе демократизацију у Црној Гори. Влада са ДПС-ом је влада са кокаинском мафијом, упозоравам Западне службе. Подршка коалици са мафијом не доноси добро Црној Гори, ствара се Колумбија на Јадрану- навео је, поред осталог, Медојевић.​

Позвао је вјерске заједнице да заузму став према мафији.

- Посе 30 година срастања мафије са државом, та кохабитација је пустила дубоке корјене, па малди то схватају као узор. Некажњивост вођа мафија представља смртну опасност за Црну Гору. Позивам Дритана Абазовића да врати мандат и све лидере политичких партија, које нису повезане са мафијом, да напаравимо једну велику коалицију. Правосуђе које је водила Весна Меденица било је као примјер у региону, али идимо да се бавило шверцом цигарета и друго- истакао је Медојевић.

Казао је да ми више немамо институције, у њима не станује правда и закон, оне су само зграде са натписима.

- Моје је да кажем све ово што сам гопворио годинама. Треба се дистанцирати од ДПС-а јер је то крило мафије. После оваквих доказа о жени која је водила правосуђе, видите да се ради о жени која је радила за амфију- додао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:37