Медојевић са списком пописиваних пацјената у КЦЦГ / - ПзП ЦГ
16/06/2021 u 12:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: За три мјесеца продато 10 тона шверцованих цигарета, а Влада нема снаге да заустави криминал

Према Медојевићевим ријечима, та спрега државних институција ДПС-а и организованог криминала заробила је Црну Гору, а ова Влада нема капацитета да направи неки заокрет

ДФ: Влада нема храбрости да се обрачуна са мафијом, само смо ми спремни да похапсимо криминалце!

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић каже да је овај политички савез од старта увјеравао да овако слаба Влада иза којег не стоји најјаче политичке структуре, а посебно ДФ, не може да одговори изазовима какав је организовани криминал који је производ ДПС.

Како је истакао, мрежа која полази од браће Ђукановић пажљиво је грађена 30 година.

- Ради се о структури која је разорила све институције Црне Горе, имајући у виду озбиљност организованост криминала за који је потребан консензус друштва као што је то било у Италији, тако и ми у ЦГ морамо да предстанемо да криминал доживљавамо као нешто што је наслијеђено, на нешто што је саставни дио нађших живота, као  нешто са чим смо научили да живимо, Због тога сам ја предлагао да се уведе ванредно стање да се суспендују закони који су писала браћа Ђукановић да штите криминалну групу и да се одмах крене у радикалну акцију, гђе би се из система искључили сви они који су дио организованог криминала - навео је он.

Према Медојевићевим ријечима, та спрега државних институција ДПС-а и организованог криминала заробила је Црну Гору, а ова Влада нема капацитета да направи неки заокрет.

- Нема ни капацитет да обезбједи оперативну подршку највећиј безбједносних структура свијета. Нарко картели Црне Горе су једни од пет највећих у Европи. Очигледно да Влада нема политичку вољу да крене у акцију, и имамо ово што имамо ових последњих мјесеци. Један јефтини маркетинг и јалову акцију ових власти иза које стоје политички мотиви - додаје Медојевић.

Како је истакао борбе против организованог криминала нема док ДФ као најјача и најхрабрија структура не узме ствар у своје руке.

- Када и на који начин ће се десити, и да ли ће се десити у овој политичкој консилуацији и оваквој Влади, то не знам. Видите да рјешења нема, да човјек који је један од кључних људи организованог криминала добија од Владе службено обезбјеђење, то је јасна порука свима да шверц дроге и шверц цигарета и даље владају Црном Гором - додао је он.

Медојевић је истакао да је њихова дужност да износе сазнања око шверца цигарета, те да та сазнања надлежни треба да провјере.

- Ми смо дио власти и подржавамо ову Владу, док  сам био опозиција причао сам о шверцу дроге и цигарета, остали су многи контакти и извори. У овом тренутку ја сам указао да се шверц цигарета наставља, цигарете које долазе са брода и то знам како се зове. знам ко су људи који учествују у шверцу, а зна и Миливоје Катнић. Наша дужност је да обавијестимо јавност да се врши шверц цигарета. Као политичар износим довољан број сазнања, да постоји основана сумња коју треба неко да провјери -  казао је Медојевић.

Нажалост, како је истакао,  овђе је још увијек Катнић који треба да покрене акцију против свог побратима, али јасно је да он то неће урадити.

- Позивам премијера и директора полиције да раде свој посао. Десет тона цигарета је продато на улицама Црне Горе током прва три мјесеца. Ја да сам премијер позвао бих државног тужиоца и саопштио би сазнања, али наш премијер се прави да не зна. Да смо ми у власти шверц цигарета би одмах био прекинут. Овђе не постоји политичка воља да се овоме стане на крај. Опет се покушава да се заташка све, трају обрачуни наркодилера са државом, пале се куће, складишта. Наша полиција није способна да одговори том задатку. Катнић подржава клан из Гранда, клан свог побратима. Чекамо рекацију премијера, наших органа безбједности. Наши ставови су познати, велика је грешка што ДФ није био дио ове владе. Из ове чињенице произилазе сви проблеми које ова влада има - напоменуо је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 08:08