/ - POLICIJA ILUSTRACIJA FOTO: ž.B.
05/10/2023 u 12:57 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milačić povodom saopštenja policije: Morao sam da zaštitim svoj i život mog sinovca

Kako je naveo, on želi da se znaju okolnosti čitave situacije i da je bio primoran da reaguje kako bi zaštitio svoj život i život svog sinovca

Milačić Srđan obratio se redakciji portala Dan povdom nedavnog saopštenja Uprave policije u kojoj je navedeno da je on uhapšen zbog pištolja.

Kako je naveo, on želi da se znaju okolnosti cijele situacije i da je bio primoran da reaguje kako bi zaštitio svoj život i život svog sinovca.

Podgorica: Uhapšena jedna osoba, pronađeno oružje

On je u izjavi za portal Dan upitao ko štiti kamataše, navodeći da je on spornog dana izvadio pištolj kako bi zaplašio nepoznata lica koja su ušla u kuću gdje živi, kako bi zaštitio sebe i sinovca. Naglašava da nije imao namjeru bilo šta drugo da uradi, osim da zastraši nepoznate ljude koji su, kako kaže, tvrdili da je to njihova kuća i da neće izaći iz nje.

Portal Dan je imao uvid u izjavu koju je Milačić dao u CB Podgorica 2.10.2023.

- Na pitanje PS odakle mi vatreno oružje, izjavljajujem da sam ga kupio prije nekih 2 godine od jednog lica, ne mogu se sad tacno sjetiti kako se zove. Navedeno oružje je već dvije godine stajalo u kući, tako da ja nisam znao da li imam municije ili nemam, jer kad sam ga nabavio nisam imao, a takođe ni danas nisam nosio municiju sa sobom već samo prazan pištolj. Dolaskom na gore navedenoj adresi ulazim u kuću i zatičem četiri meni nepoznata lica kako sjede u dnevnoj sobi i pričaju sa mojim sinovcem M.,a  ja sam se uključio u razgovor i pitao o čemu se radi i u čemu je problem...Uključio sam se u razgovor u vezi porodične kuce mog brata R., gdje su ova lica tvrdila da je ova kuća njihova i da neće izlaziti iz nje, na šta sam ja saopštio da nije istina već da je to kuća moga brata u nasledju naše porodice, nakon čega sam izašao ispred kuće i pozvao Policiju- dio je izjave Srđana Milačića koja je sačinjena od strane službenika Uprave policije a koja predstavlja zapisnik o obavještenju  prikupljenom od građana od 2.10.2023.

Zatim je nakon toga, u istom dokumentu  navedeno da je Milačić kazao da je jedno od pomenutih lica reklo da će pozvati ženu da donese papire od kuće, da ga uvjeri da je kuća u njihovom vlasništvu.

- Nakon sto sam pozvao policiju ova lica su postala agresivna tako što su počeli da se zalijeću u mom pravcu i u pravcu mog sinovca M. Nakon što su se više puta zalijećali u našem pravcu i nakon što sam ukapirao da će nas ova lica definitivno napasti, morao sam reagovati kako bih zaštitio život mog bratanica i moj život, tada sam ja izvadio pištolj koji mi je bio zavučen u fartmericama tj, za pasom i izvadio sam ga na kratko kako bi se ova lica uplašila i udaljila. Pištolj sam izvadio u bezbjednom pravcu i nisam ga uperao u bilo koga od njih, a kao što sam i gore naveo pištolj je bio bez municije. Nakon sto su oni ugledali pištolj, razbježali su se na više strana, a ubrzo zatim dolazi i policija kojoj sam saopštio da se pištolj nalazi u obližnjoj gajbi nakon čega su ga službenici policije pronašli i oduzeli - dio je izjave Milačića koju je dao pred policijom.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:20