Ilustracija / - UP
07/11/2023 u 09:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikšić: Uhapšen maloljetnik, osumnjičen da je nožem pokušao da ubije mladića

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je događaju prethodila svađa koja se desila tokom noći ispred jedne diskoteke između više lica a u kojoj je jedan od aktera događaja osumnjičeni stariji maloljetnik, izvršilac ovog krivičnog djela, navode iz UP

U Nikšiću je uhapšen maloljetnik, osumnjičen da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu lica starog 24 godine.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odeljenja bezbjednosti Nikšić lišili su slobode starijeg maloljetnika zbog sumnje da upotrebom hladnog oružja – noža, nanio oštećenom ubodnu ranu u predjelu leđa usljed kojeg udarca je oštećeni zadobio tjelesne povrede i on je hospitalizovan u Opštoj bolnici Nikšić na dalje liječenje.

- Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je događaju prethodila svađa koja se desila tokom noći ispred jedne diskoteke između više lica a u kojoj je jedan od aktera događaja osumnjičeni stariji maloljetnik, izvršilac ovog krivičnog djela. Preduzetim mjerama i radnjama u fazi izviđaja utvrđeno je da je oštećeni sa šest osoba došao ispred kuće u kojoj stanuje osumnjičeni kako bi riješili nesuglasice od prethodnog događaja koji se desio tokom noći. Tada je došlo do verbalne rasprave između članova porodice osumnjičenog lica i gore navedenih lica koja su bila u društvu oštećenog, te je u jednom momentu osumnjičeni maloljetnik nanio pomenute povrede oštežeom, navode iz Uprave policije.

Oštećeni je inače prethodnog mjeseca krivično procesuirano zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, budući da je nikšićka policija kod njega pronašla revolver Magnum i nož na rasklapanje i tom prilikom spriječila nastupanje teže posljedice između više lica. Radi se o licu koje je izvršilac krivičnih djela i prekršaja sa elementima nasilja.

- Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su pravovremenom intervencijom, a postupajući po prijavi, spriječili dalju eskalaciju sukoba, povrijeđenog transportovali do bolnice radi ukazivanja medicinske pomoći, a osumnjičenog lišli slobode na licu mjesta događaja, pronašli sredstvo izvršenja - nož, i pored osumnjičenog i oštećenog lica u službene prostorije doveli 12 lica koja su zatečena u kući osumnjičenog lica sa obije strane radi prikupljanja obavještenja i utvrđivanja njihove odgovornosti, navode iz UP.

Osumnjičeni maloljetnik će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti sproveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

U odnosu na prethodni događaj zbog čega je došlo do ovog incidenta, kao i u odnosu na ostale aktere događaja formirana su dva predmeta pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću, u odnosu na 17 lica, o čemu će se nakon ocjene spisa predmeta postupajući državni tužilac izjasniti o eventualnim postojanjima bića krivičnog djela ili prekršaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:02