/ pronađeni kokain
22/08/2022 u 10:19 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obustavljen postupak u odnosu na špeditera: Nema dokaza protiv Drobnjaka

Na ročištu za kontrolu optužnice, advokat Danilo Mićović kazao je da na izuzetom kontejneru nema DNK okrivljenog Drobnjaka. Istakao je i da je njegov branjenik prošao poligrafsko testiranje

Nakon održanog ročišta za kontrolu optužnice VDT-a kojom se špediter iz Bara Đoko Drobnjak teretio da je umiješan u šverc kokaina pronađenog u magacinu kompanije "Voli"u januaru ove godine, Viši sud je ocijenio da nema dovoljno dokaza i obustavio krivični postupak. Podsjetimo, prije VDT-a istragu je vodio SDT, ali nakon pet mjeseci utvrdili su da nema dokaza da je on dio organizovane kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina.

Na ročištu za kontrolu optužnice, advokat Danilo Mićović kazao je da na izuzetom kontejneru nema DNK okrivljenog Drobnjaka. Istakao je i da je njegov branjenik prošao poligrafsko testiranje.

Podsjetimo, Drobnjak je lišen slobode u januaru, kada su zaposleni u Logističkom centru kompanije "Voli" prijavili da je stigla pošiljka sa paketima banana u kojima se nalazi i druga roba, za koju su nadležni kasnije ustanovili da je kokain u količini od 500 kilograma. Drobnjak je od samog početka negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret. On tvrdi da je 11. januara ove godine otpremao četiri kontejnera koja su skenirana na zahtjev carinskog službenika, a dokumentaciju za te kontejnere dobio je tek narednog dana, što mu je bilo sumnjivo, ali ih je nakon dobijanja dokumentacije otpremio kompaniji "Voli". Istakao je da je i ranije primjećivao sumnjive situacije kada je u kontejnerima bilo manje robe nego što je to prikazano na teretnicama koje su ih pratile, a da brodske plombe na kontejnerima nijesu bile originalne, odnosno da nije odgovarao broj sa brojem plombe koji je prikazan na teretnici, ili pak da je plomba bila drugačijeg oblika od orginalne.

Inače, Drobnjak je jedina osoba koja je lišena slobode nakon pronalaska pola tone kokaina u magacinu kompanije "Voli".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:11