/ FOTO: ŽANA BOJANIĆ - JEDAN OD OSUMNJIČENIH
04/03/2024 u 13:49 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odloženo suđenje za ubistvo Vujovića: Odbrana tvrdi da optuženi ne čuje, sud naredio vještačenje

U podgoričkom Višem sudu i danas je odložen početak suđenje za ubistvo Vidaka Vujovića, koje se dogodilo nadomak Cetinja u mjestu Šteke. Za to su optuženi Dražen Vojvodić i Novica Đikanović.

Ročište je odgođeno na zahtjev advokata Damira Lekića, koji je i danas sudskom vijeću, kojim predsjedava sudija Veljko Radovanović, ukazao da optuženi Dražen Vojvodić ne čuje, da ima problem sa sluhom.

Odgođeno suđenje za svirepo ubistvo u mjestu Šteke

Lekić je sudu danas predao novu dokumentaciju koja je sačinjena od strane doktora specijaliste Kliničkog centra Crne Gore.

(VIDEO) Vojvodić i Đikanović optuženi za ubistvo: Vujović ubijen, pa zapaljen

Sudija Veljko Radovanović je naložio da se od strane vještaka doktora Vladana Kneževića izvršiti uvid u medicinsku dokumentaciju i pregledati optuženog.

Nakon toga će sudu i strankama biti dostavlajen njegov nalaz i mišljenje da li je optuženi Vojvodić sposoban da prati sudski postupak.

U mjestu Šteke pronađeno ugljenisano tijelo muškarca, policija sumnja na ubistvo

Navodi istrage:

Povodom ubistva Vidaka Vujovića na optuženičkoj klupi našli su se već osuđivani Dražen Vojvodić i Novica Đikanović. Podsjetimo, ubistvo se dogodilo 31. marta ove 2023, a tijelo je pronađeno 8. aprila oko 10 časova kada je mještanin obavijestio Uprava policije da je makadamskom putu ugledao ugljenisani leš.

Prema navodima optužnice, Vojvodić i Đikanović su namamili Vidakovića da dođe u nenaseljeni dio Šteka. Vojvodić ga je, kako se sumnja, vozilom,,golf 5“ dovezao do tamo i ispalio najmanje četiri projektila iz pištolja marke,,CZ M57“, cal. 7,62 mm, fabričkog broja C-11295. Vujović jebio živ i okrivljenom govorio,,nemoj“, a sve to je gledao Đikanović.

Nakon toga, VDT dalje navodi da polili tijelo benzinom i zapalili, da bi potom zajedno napustili lice mjesta. U optužnici stoji i da je navedeno da je Vujović bio teškog materijalnog stanja i da se od januara družio sa Vojvodićem koji mu je nudio da izvrše neku pljačku. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 06:10