Viši sud / Dan
22/12/2023 u 11:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Određen pritvor policajcu osumnjičenom za zločin protiv čovječnosti

Pritvor mu je određen zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo zločin protiv čovječnosti, te zbog opasnost od bjekstva i uticaja na svjedoke

Na predlog Specijalnog državnog tužilaštva, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici je Z.G. , službeniku Uprave policije, osumnjičenom za zločin protiv čovječnosti, odredio pritvor do 30 dana. Kako su ranije potvrdili iz SDT-a riječ je o policajcu Zoranu Gašoviću iz Nikšića.

- Okrivljenom je pritvor određen zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo zločin protiv čovječnosti i iz razloga jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, a i jer je nužan radi nesmetanog vođenja postupka, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Kako dodaju iz SDT-a, u pitanju je krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža i koje je posebno teško zbog načina izvršenja i posljedica.

Istraga protiv okrivljenog je u toku. On je uhapšen prije dva dana sumnje da je počinio zločin protiv čovječnosti na teritoriji Hadžića u Bosni i Hercegovini, za vrijeme rata 1992. godine.

Policajac iz Nikšića uhapšen zbog ratnih zločina u BiH

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:09