Хапшење Дарка Шарића / - фото:Курир.рс./Скриншат Курис.рс.
15/04/2022 u 19:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршено саслушање: Шарић негирао оптужбе

Истрага се спроводи због постојања основа сумње да су извршена кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, тешко убиство, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога...

Завршено је саслушање Дарка Шарића и осталих осумњичених који се терете за више кривичних дјела, па и убиства. Шарићев бранилац, авокат Далибор Катанчевић, потврдио је" Новостима" да је познати Пљевљак изнио одбрану пред надлежним Тужилаштвом.

- Шарић је изнио одбрану и у потпуности негирао дјела која му се стављају на терет - казао је адвокат Катанчевић.

Тужилаштво за организовни криминал је на основу кривичне пријаве МУП РС, УКП, Службе за борбу против организованог криминала, након спроведног предистражног поступка и прикупљених доказа донијело наредбу о спровођењу истраге против 12 особа.

На саслушању је Шарић рекао да је и овај поступак монтиран због других који се већ воде против њега. Инсистирао је на томе да они који га оптужују да је урадио дјела за која се терети изађу и њему у лица, па и надлежнима, то потврде.

Надлежно Тужилаштво тражи да се Шарићу и осталима одреди притвор о чему ће одлучити суд.

Подсјећања ради, истрага се спроводи против Дарка Шарића, Дејана Л, Бојана С, Данила О, Александра Б, Николе С, Данила С, Милутина Р, Душка, Стефана А, Марка В. и Уроша Р.

Спроводи се због постојања основа сумње да су извршена кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, тешко убиство, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности, злоупотреба службеног положаја и кривично дјело из члана 98 Закона о тајности података.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:13